Foto diary: Cocktails en Zwitserse kaas

0

Of ik kom borrelen met cocktails en Zwitserse kaas? Meer wil leren over smaakcombinaties? En of ik zin heb in een gezellige avond met mijn collega foodies? En ook nog een mini-workshop borrelhapjes maken en cocktails shaken wil volgen? Nou, 4 keer ja natuurlijk! Zo’n leuke uitnodiging sla ik niet af! Vandaag een iets andere blog dan normaal, want ik heb namelijk een heleboel foto’s die ik met je wil delen. Kijk je mee?

cocktails en zwitserse kaas

cocktails en zwitserse kaas

Zo stond ik dus ineens op een doordeweekse avond in het House of Bols in Amsterdam. Bols, bekend van de jenevers en cocktails organiseerde samen met Emmi KALTBACH een evenement waarbij foodpairing centraal staat. Oftewel, het combineren van smaken, en dat onder het genot van een hapje en een drankje. Not bad at all!

cocktails en zwitserse kaas

cocktails en zwitserse kaas

Voordat we in de theorie duiken, krijgen we eerst een rondleiding. In de catacomben van het Bols Eexperience Ccenter, een van de oudste gedistilleerd bedrijven in de wereld, leren we over geuren, smaken en kleuren. Hoe wordt jenever precies gemaakt, wat is distilleren eigenlijk, welke likeuren zijn er nog meer in het Bols assortiment? Reuze interessant, want hier weet ik dus eigenlijk niet zoveel over…

cocktails en zwitserse kaas

Over foodpairing had ik al wel eerder geleerd. Het combineren van smaken, in dit geval kazen en cocktails, staat centraal bij de workshops die we krijgen van chefkok Robert Verweij en bartender Tyron Francisca. Mooie smaakcombinaties ontstaan als er overeenkomsten zijn tussen de 5 basissmaken (zoet, zuur, zout, bitter en umami), de smaakrijkdom en het mondgevoel. Maar spannende combinaties ontstaan juist wanneer je een contrast zoekt in deze smaken.

cocktails en Zwitserse kaas

cocktails en zwitserse kaas

Cocktails en Zwitserse kaas

Robert gaat aan de slag met de Zwitserse kazen van Emmi KALTBACH. Deze kazen hebben een unieke smaak doordat ze in de zandstenen grotten van Kaltbach worden gerijpt. Ziltig, pittig, maar ook heerlijk romig. Heerlijk voor bij de borrel, maar ook om mee te koken (bijvoorbeeld deze groentelasagne met zwarte bonen en Emmi KALTBACH le Gruyère). Hij maakt twee prachtige én heerlijke hapjes klaar!

cocktails en zwitserse kaas

Merci met Emmi KALTBACH Creamy & Tasty met gebakken chorizo en pecannootjes.

cocktails en zwitserse kaas

Dominosteentjes met Emmi KALTBACH Le Gruyère AOP, dadelbrood en dadelstroop.

Nou zou ik zelf misschien eerder denken aan een goede wijn bij deze hapjes, maar Tyron bewijst met zijn Date Old Fashioned dat cocktails en kaas prima samengaan. Hij combineert onder andere korenwijn met dadellikeur en shaket een stevig maar fris drankje in elkaar.

cocktails en zwitserse kaas

Daarna duik ik samen met Annemiek van Keukenliefde achter de bar en mogen wij zelf aan de slag om een Date Old Fashioned cocktail klaar te maken. Stirred, not shaken, of precies andersom. De zoete smaken van de dadels combineren mooi met de zoutkristallen van de Emmi KALTBACH Le Gruyère AOP.

cocktails en zwitserse kaas

We sluiten de avond af aan de bar van het House of Bols met onze cocktails en de hapjes van Robert. Binnenkort ga ik zelf ook weer aan de slag met de kazen van Emmi KALTBACH, dus stay tuned! Trouwens, alle credits voor de foto’s gaan naar Annemiek van Keukenliefde. Ik had een ongelukje met mijn telefoon en ben al mijn foto’s kwijt geraakt. Dank je wel dus, Annemiek!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Deze blogpost betreft een samenwerking met Emmi KALTBACH. Lees hier mijn disclaimer

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.