Bloemkool risotto met kastanjechampignons

16

Laten we het jaar goed beginnen! Nu hier de vakantie afgelopen is, gaan we echt weer gewoon doen. Met een heerlijke romige risotto bijvoorbeeld, met stiekem heel erg veel groenten. Of nou ja stiekem, ik ben er gewoon wel weer aan toe om wat extra veggies op tafel te zetten. Deze bloemkool risotto met kastanjechampignons bijvoorbeeld, daar maak je mij wel weer blij mee! Dit recept is super simpel, ik maakte er zelfs een kort filmpje bij om te laten zien dat ook jij deze risotto kunt klaar maken! 

bloemkool risotto

Na al het feestgeweld van de afgelopen weken mag het ook bij mij wel weer weer een beetje normaler. Vorig jaar startte ik in januari het project #backtonormal en ook dit jaar ben ik daar weer mee begonnen. Ik heb heerlijk gegeten in de afgelopen feestmaand, maar nu is het klaar met de 3 gangen diners en veel te veel plakjes kerststol, borrelhapjes en bijbehorende wijntjes.

bloemkool risotto

Back to normal dus. Weer terug naar de basis. Die voor mij altijd bestaat uit lekker veel groenten op tafel. Nou, dan is dit een perfect gerecht, want hier zitten dus alleen maar groenten in. Nou ja, bijna dan…  De risotto van bloemkool maakte ik klaar in mijn Kenwood Chef Titanium die mij het leven zoveel makkelijker maakt.

bloemkool risotto

Heb jij wel eens rijst van bloemkool gemaakt? Met een goede foodprocessor is dat echt een fluitje van een cent! Ook in Oosterse gerechten kun je bloemkoolrijst gebruiken, bijvoorbeeld in de nasi. Maar vandaag dus een bloemkool risotto, die ik extra romig maakte door er lekker veel Parmezaanse kaas over te strooien. Dat dan weer wel, want risotto zonder kaas kan natuurlijk niet… Dit recept zet je zó op tafel, kijk naar de video hieronder voor de supersnelle bereidingswijze!

Kun je de video niet zien? Bekijk deze dan hier!

bloemkool risotto

Bloemkool risotto met kastanjechampignons

Voor 4 personen:

  • 1 bloemkool
  • 150 gr kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 100 gr (diepvries) doperwten
  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 350 ml groentebouillon
  • paar blaadjes verse basilicum
  • peper
  • zout
  • Parmezaanse kaas
  • 1 el mosterd
  • klontje boter
  • olie om te bakken

Nodig: Kenwood Chef Titanium keukenmachine + foodprocessor accessoire, spiraalsnijder, diepe (koeken)pan

Bereiden: Snij de roosjes van de bloemkool af. Gebruik de foodprocessor om ‘rijst’ te maken van de bloemkoolroosjes.

Schil de ui en maak de knoflook schoon. Was de courgette en dep deze droog. Hak de ui fijn in de foodprocessor en snij dunne slierten van de courgette. Snij de champignons in plakjes.

Verwarm 2 el olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Wacht tot deze glazig ziet en pers dan de knoflook erbij uit. Bak de champignons even mee.

Voeg de bloemkoolrijst toe en doe ook de doperwten in de pan. schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de rijst zo’n 8 minuten, maar niet te lang, hij mag nog bite houden. Roer de laatste minuut de slierten courgette door de risotto.

Draai het vuur uit, voeg wat druppels citroensap toe aan de risotto en roer een eetlepel mosterd en een klont roomboter erdoor.

Breng de risotto op smaak met peper, zout. Rasp flink wat Parmezaanse kaas over de bloemkoolrisotto en maak af met wat blaadjes verse basilicum.

bloemkool risotto

Ga jij aan de slag met dit recept voor bloemkool risotto met kastanjechampignons? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Kenwood. Lees hier mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

16 reacties

  1. Leuk recept en ziet er lekker uit. Maar je vergeet een ding: Hoeveel van jouw volgers heeft een Kenwood Chef Titanium keukenmachine en foodprocessor accessoire Spiraal snijder? Ik denk 2 procent in ieder geval ik niet. Jouw blog en recepten vind ik leuk om te lezen/bereiden, maar stop met deze vorm van indirect reclame maken. Het zou mij er van weerhouden je blogs te blijven lezen en dus af te haken. Groetjes Peter

    • Mind Your Feed op

      Hi Peter, dank voor je reactie. Zoals je onderaan het artikel kunt lezen, betreft deze blogpost een samenwerking met Kenwood. Het is een betaalde samenwerking, reclame zoals jij wilt noemen, en voor meer informatie verwijs ik je ook naar mijn disclaimer pagina. Ik ga akkoord met gesponsorde content omdat MYF mijn fulltime baan is en ik ook mijn vaste lasten moet betalen. Ik kies mijn samenwerkingen nauwkeurig uit en als er een advertorial op de blog verschijnt dan sta ik altijd volledig achter de samenwerking.

      Dit recept is bedoeld ter inspiratie, en ik kan me voorstellen dat je met een andere foodprocessor dit recept ook gewoon kunt bereiden. Echter, zoals je kunt zien, is dit dus een samenwerking met het merk Kenwood en noem ik die keukenmachine ook specifiek. Een spiraalsnijder is leuk en handig om in huis te hebben, maar je kunt de courgette natuurlijk ook gewoon in blokjes snijden. Wees creatief in de keuken, mijn recepten zijn een uitgangspunt, een suggestie.

        • Mind Your Feed op

          Hoi! Dat zou natuurlijk kunnen… ik weet niet welk apparaat je hebt gebruikt, maar volgens mij moet het met vrijwel elk apparaat mogelijk zijn om van bloemkool ‘rijst’ te maken…

        • Je moet er ook geen ballen van maken, risotto is heel klein, die bloemkolen moet je echt heel heel klein maken. Geen ballen.

  2. Lijkt ook mij een heerlijk recept,maar heb ook geen Kenwood chef titanium keukenmachine + toebehoren,
    Is dit recept ook zonder deze atributen te maken?
    Groetjes Trijntje

    • Mind Your Feed op

      Ja, natuurlijk kan dat! Maar deze blogpost betreft een samenwerking met Kenwood, vandaar dat ik dat merk specifiek noem!

  3. Gerda de Wilde op

    Helemaal eens Met Trijntje en Peter. Ook ik ben niet in het bezit van een Kenwood. Ik denk dat jij gesponsord wordt door Kenwood. Een leuk machientje gescoord hebt en nou ons een recept voorschotelt dat je alleen maar kunt maken met een dergelijk merk. Bah. Ik ga hier niet aan meewerken en stop met het volgen van jouw blog. Blijf maar reclame maken voor domme blondjes. Succes

    • Mind Your Feed op

      Hoi Gerda,
      Zoals je kunt lezen onderaan mijn blogpost gaat het hier inderdaad om een samenwerking met Kenwood en ja, daar word ik voor betaald. Ik kies samenwerkingen altijd zorgvuldig uit en ik vind Kenwood een merk dat bij mijn blog past. Ik heb een recept uitgewerkt met deze keukenmachine en deel dat dan ook graag op mijn blog. Onderaan de blogpost kun je ook mijn disclaimer lezen, waarin ik uitleg waarom ik akkoord ga met gesponsorde content.

      Uiteraard kun je met elke andere keukenmachine ook rijst van bloemkool maken. Ik hoop dat je daar doorheen kunt lezen en je vooral ook door het recept laat inspireren om zelf de keuken in te gaan.

    • Och och Gerda toch. Je doet alsof het verboden is om bloemkolen te eten als je niet de juiste machine hebt. Dat is toch niet zo, meid. Kom op, gewoon op de ouderwetse boeren manier alles snijden. Je kunt het!

  4. Ik snap de ophef niet helemaal. Volgens mij kun je het recept ook prima bereiden met een andere keukenmachine. En heb je geen spiraalsnijder, dan hak je die courgette toch lekker in blokjes? Ik vind het er lekker uitzien, hoor! 😉

  5. Begrijp de ophef ook niet .. staat er lang duidelijk onder in de blogs. En spreekt voorzich dat je het benoemt , ben blij met je blogs en voor niet gaat de zon op.. ga zo door Reny .. thx voor je zijn grt John

  6. Hoi,
    Zojuist gemaakt, maar viel me niet mee. Beetje waterig. Miste smaak!
    De parmezaanse kaas , basilicum en peper en zout moesten het maken. Ook nog hongerig gevoel nadien….
    Wij hebben dus nog eitje gebakken. Jammer, had er zo’n zin in.

  7. Was heerlijk! Wel een beetje waterig inderdaad, dus ik doe er de volgende keer maar 100 ml water bij en een heel bouillonblokje. Bedankt voor het recept! 🙂

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.