Courgette spaghetti met groene pesto en garnalen

1

Ja hoor, laat de lente maar komen! Ik ben toe aan heerlijk voorjaarsweer en vooral ook toe aan zon. Bij deze tijd van het jaar horen wat mij betreft ook lekker frisse gerechten. Zoals deze courgette spaghetti met groene pesto en garnalen. Simon maakte dit al eens voor mij klaar (ja, echt!) en ik wilde het graag nog eens maken voor de blog. Nu kwam ik er eindelijk aan toe en ooooh, dit wil je!

courgette spaghetti met groene pesto

Ik ben nog lang niet klaar met de courgette spaghetti en ik blijf het ideaal vinden als lunch of lichte avondmaaltijd. Je kunt er zo eindeloos veel kanten mee op. En dikke bonus, ik krijgt zo wel mijn veggies binnen. Meestal ga ik namelijk flink los en voeg ik zoveel mogelijk groen toe. Een beetje groene pesto geeft dan nog de finishing touch. Easy toch!

courgette spaghetti met groene pesto

Groene pesto heb ik standaard in de koelkast staan. Soms een zelfgemaakte variant, met dat wat toevallig aan groene bladgroenten en noten in huis was. Ik roer en smeer het dan werkelijk overal door- en overheen, want kleine hoeveelheden maken lukt mij nooit. Op zich geen straf natuurlijk, maar het komt weleens voor dat ik toch te veel heb gemaakt…

courgette spaghetti met groene pesto

Daarom vind ik de pesto shots van Saclà zo handig. Dit zijn kleine porties échte Italiaanse pesto, gemaakt van alleen maar pure Italiaanse ingrediënten. En dat proef je, een kleine smaakexplosie! Zo wordt het wel heel makkelijk om de lente in huis te halen. Een beetje van deze pesto alla genovese door de courgette spaghetti en de zon gaat schijnen!

courgette spaghetti met groene pesto

Courgette spaghetti met groene pesto en garnalen

Voor 2 personen:

  • 1 courgette
  • 1 shot Saclà Pesto Shots
  • 100 gr groene asperges
  • 50 gr rucola
  • 10 kleine smaaktomaatjes
  • 150 gr garnalen
  • ½ citroen
  • ½ rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • zout
  • olie
  • Parmezaanse kaas naar smaak

Nodig;

spiraalsnijder, wokpan, ovenschaaltje, grote schaal

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de tomaatjes in de ovenschaal, schenk hier wat olie over en bestrooi met een snuf peper en zout. Schuif de oven in en laat de tomaatjes in ongeveer 10 minuten poffen.

Doe de garnalen in een schaal. Schenk hier een scheut olie bij en pers het sap van ½ citroen erbij uit.

Snij de rode peper fijn en voeg toe aan de garnalen. Maak de knoflook schoon. Pers uit boven de kom en meng dan alles goed door elkaar.

Snij de harde uiteinden van de groene asperges af.

Verwarm de wokpan op het vuur en schep de garnalen in de pan. Bak op middelhoog vuur kort aan en draai dan het vuur laag. Laat zo’n 3 a 4 minuten bakken. Schep dan de garnalen uit de pan en zet even apart.

Doe nu de groene asperges in de wokpan, je hoeft deze niet schoon te maken en roerbak zo’n 3 minuten.

Was de courgette en maak met de spiraalsnijder mooie spaghettislieren. Ik breek ze altijd tussendoor even af, zodat ze niet té lang worden. Voeg de courgette spaghetti toe aan de pan met de asperges en bak 1 minuut mee.

Doe de courgette en asperges in een grote schaal. Schep de rucola er doorheen en voeg 1 shot Saclà pesto alla Genovese toe. Meng goed.

Serveer de courgette spaghetti met groene pesto met de garnalen en de tomaatjes uit de oven. Maak eventueel nog af met wat Parmezaanse kaas!

Buon appetito!

courgette spaghetti met groene pesto

courgette spaghetti met groene pesto

Ga jij aan de slag met dit recept voor courgette spaghetti met groene pesto en garnalen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Saclà. Lees hier mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. Een lekker en heel eenvoudig te bereiden recept. Zelf zou ik geen Noorse garnalen nemen maar Hollandse. Liever nog gewokte garnalen en dan het liefst piri piri. Wel bijzonder die pesto shots. Ik was ze nog niet eerder tegen gekomen.

Laat een bericht achter