Geglaceerde worteltjes met sjalot

1

Deze geglaceerde worteltjes stonden bij ons tijdens Kerst op tafel. Niet door mij klaargemaakt toen, maar oh wat waren ze lekker! Kijk, zo krijg ik dus inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Ik eet ergens wat en dan wil ik het zelf ook maken. En zo gebeurde dus ook met deze oranje vrienden. Ik eet regelmatig wortels namelijk, maar eigenlijk vooral als rauwkost. Of ik gebruik een winterpeen, maar die gaat dan dóór een gerecht heen. Nu maakte ik deze veggies klaar als bijgerecht, en zo zet je dus super simpel een extra portie groenten op tafel!

geglaceerde worteltjes

Sinds begin januari ben ik weer begonnen met mijn project #backtonormal. Geen lastig gedoe hoor, maar gewoon weer een beetje terug naar de basis. Een van mijn speerpunten is (en was altijd!) extra groenten op het menu. Nou was ik dat zelf tijdens de feestmaand ook een beetje vergeten… Ik weet niet waar ze gebleven waren, maar die groenten waren in elk geval niet op mijn bord te vinden… Oeps.

geglaceerde worteltjes

Eigenlijk heb ik er nooit moeite mee om lekker veel groenten te eten. Ik ben er dol op namelijk, en voeg ze ook aan elke maaltijd wel toe. Een beetje spinazie door een groene smoothie in de ochtend, wat rauwkost bij de lunch. En in de avond het liefst 2 verschillende groenten op tafel, gewoon omdat het kan. Maar ergens vorige maand ging het mis… Tijd om de schade een beetje in te halen.

geglaceerde worteltjes

Natuurlijk vroeg ik mijn tante, die deze geglaceerde worteltjes met Kerst op het menu had gezet, naar haar recept. En wat blijkt maar weer eens? Het is heel eenvoudig om deze worteltjes zo klaar te maken. En dit kan dus prima terwijl alle andere pannetjes ook op het vuur staan. Of in de oven, dat ligt eraan wat je erbij eet. Maar ik weet 1 ding wel zeker; zo ga ik vaker worteltjes klaar maken!

geglaceerde worteltjes

Geglaceerde worteltjes met sjalot

Bijgerecht voor 4 personen

  • 1 bos wortels (bospeen)
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl honing
  • 1 flinke el kokosolie
  • 1 klontje roomboter
  • 50 ml groentebouillon of water
  • peper
  • grof (zee)zout
  • verse peterselie

Nodig: hapjespan

Bereiden: Schrap de worteltjes en snij de uiteinden eraf. Snij vervolgens in stukjes van ongeveer 5 cm, en daarna doormidden. Zorg ervoor dat alle stukjes wortel even dik zijn.

Schil en snipper de sjalot. Maak de knoflook schoon door deze te pletten met een mes en de buitenste schil te verwijderen. Snij daarna doormidden.

Zet de hapjespan op het vuur en verwarm de kokosolie met de boter. Voeg de sjalot en wortels toe en doe ook de stukjes knoflook in de pan.

Bak de wortels zo’n 5 minuten op middelhoog vuur. Ze mogen zelfs iets kleuren. Schep wel regelmatig om.

Schenk dan de bouillon bij de worteltjes en voeg ook de honing toe. Draai het vuur laag en zet een deksel op de pan. Laat de wortels in ongeveer 7 minuten gaar worden.

geglaceerde worteltjes

Breng verder nog op smaak met peper en verse peterselie, en eventueel nog wat grof zout. Enjoy!

Ga je aan de slag met dit recept voor geglaceerde worteltjes met sjalot? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. Deze kleuren zien er ook altijd mooi uit he op tafel? Leuk ook je project #backtonormal gewoon gezond en lekker eten zonder teveel poespas.. Fijne dag nog chick! Liefs, Merel

Laat een bericht achter