Geroosterde pompoen met honingnoten en geitenkaas

2

Het is herfst. Met zo nu en dan nog een prachtig nazomerzonnetje. En dan ineens een dikke plensbui. Het is overduidelijk, het is herfst. En ik vind dat niet erg. Want de herfst is ook de tijd om weer lekker binnen te gaan zitten, een beetje in mijn eigen bubbel en thuis de kaarsjes aan te steken. Zo heeft elk seizoen wel weer wat en deze laatste 3 maanden van het jaar vind ik eigenlijk gewoon wel fijn. Ook omdat er weer pompoen verkrijgbaar is, een van mijn favorieten! En daar maak je deze geroosterde pompoen met honingnoten en geitenkaas mee. Een verwarmend bijgerecht met geweldige smaken…

geroosterde pompoen

Eindelijk… éindelijk stond ik deze week weer eens gewoon in mijn keuken. Om te koken voor de blog. Wat heb ik dat gemist zeg… koken was even een noodzakelijk kwaad geworden in de afgelopen weken. Die hectische dagen waarop ik door het hele huis moest om op te ruimen en te poetsen. En dan bekaf nog een avondmaaltijd in elkaar stond te zetten. En ondertussen de frustratie dat ik niet voor mijn blog aan de slag kon… Als het goed is, zijn die dagen nu voorbij!

geroosterde pompoen

Gewoon weer eens wat rommelen in de keuken, dat was echt lang geleden. Terwijl ik dat zo fijn vind om te doen, schoot het er echt steeds bij in… En ondertussen werd mijn to make lijstje maar langer en langer, want inspiratie genoeg! Maar ja, dan heb je ook tijd nodig…. Ik maakte deze geroosterde pompoen met honingnoten en geitenkaas klaar. Een heerlijk herfstig bijgerecht. Met pompoen dus, want je begrijpt, nu ik weer kon koken, ging ik daar als eerste mee aan de slag!

geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen met honingnoten en geitenkaas

Bijgerecht voor 2 personen: 

  • 1/2 (hokkaido) pompoen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • grof zeezout
  • 1/2 tl chilipeper
  • olijfolie
  • 75 gr walnoten
  • 1 el honing
  • 50 gr geitenkaas

Nodig; rooster van de oven, bakpapier, groot scherp mes, schaaltje

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.  Leg een vel bakpapier op het rooster van de oven.

Snij de pompoen met een groot scherp mes doormidden en verwijder de pitten. Snij daarna parten van de pompoen van ongeveer 1,5 cm dik.

Leg de plakken pompoen op het bakpapier. Plet de teentjes knoflook en leg ze tussen de pompoen.

Besprenkel de pompoen met wat olijfolie en bestrooi met zout, chilipeper en gedroogde tijm. Leg de takjes rozemarijn tussen de pompoen en schuif het rooster voor 20 minuten in de warme oven. Keer de pompoen halverwege even om.

Maak ondertussen de honingnoten klaar. Hak de walnoten grof en doe ze in een schaaltje. Meng met de honing en zet even weg.

Brokkel de geitenkaas.

Haal het rooster met de pompoen uit de oven. Leg de schijfjes pompoen wat dichter tegen elkaar aan. Leg de walnoten met honing en de geitenkaas ertussen en schuif nog weer voor 10 minuten in de warme oven.

 

Serveer de geroosterde pompoen met honingnoten en geitenkaas warm! Lekker bij het runderstoofvlees recept dat ook op de blog staat!

geroosterde pompoen

Ga je aan de slag met dit recept voor geroosterde pompoen met honingnoten en geitenkaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

Laat een bericht achter