Indonesische hamburgers

5

Homemade hamburgers zijn the best! Dus in het weekend komen ze bij ons regelmatig op tafel… Het is namelijk zó makkelijk om zelf hamburgers te maken, en het leuke is dat je er steeds een andere twist aan kunt geven…. Ik weet namelijk helemaal niet of Indonesische hamburgers wel bestaan, ik bedoel; eten ze in Indonesië eigenlijk wel hamburgers? Eh…. Eigenlijk maakt het me helemaal niet uit, want lekker zijn deze burgers wel! En dat is precies mijn bedoeling, om weer een supermakkelijk fastfood-achtig gerecht met je te delen. Snij de broodjes maar open hoor…

Indonesische hambugers

Ik zal de komende tijd nog wat meer gerechten uit de Indonesische keuken met je delen, want oh, wat kun je dáár lekker eten! Al heb ik verder nooit veel meer van deze eilandengroep gezien dan dat ik 2 keer op Bali ben geweest, maar de smaken van daar maken mij instant blij. Wat heb ik daar zitten smikkelen en smullen, alleen maar goede herinneringen! Okee, vooruit, dat was 9 van de 10 keer met mijn voeten in het zand, dus dat is al de helft van het genieten…. Maar heb ik even een offday, dan rij ik naar de toko en bestel ik een grote bak vol comfortfood, en dan gaat direct alles beter!

Op Bali volgde ik een kookworkshop en leerde ik onder andere om loempia’s te maken. Ook stoomden we vis in een bananenblad, maakten we bami met saté klaar en proefde ik voor het eerst een sticky rice pudding. Allemaal zo puur, en zo lekker! Ik dwaal echt nog regelmatig af naar de weken die we daar doorbrachten! Gelukkig zit de beste toko van Nederland bij mij om de hoek, dus als ik echt cravings naar Indofood heb, dan stap ik graag even in de auto. Maar eigenlijk wil ik het gewoon zelf gaan maken, dat blijft toch het allerleukst!

Indonesische hamburgers

Deze hamburgers kregen van mij ook een Indo-touch, gewoon omdat het kan. Omdat ik daar trek in had. En omdat er bij ons op vrijdag, of in het weekend, regelmatig hamburgers op tafel staan. De ene keer met een broodje, de andere keer met gebakken aardappeltjes en een salade erbij. Lekker makkelijk voor zo’n dag waarop ik geen zin meer heb om uitgebreid de keuken in te duiken. Ik gebruikte bij deze Indonesische hamburgers trouwens wel chilisaus uit een flesje, ja gewoon uit de supermarkt. Ik ga daar ook nog eens een goed recept voor opzoeken, en als dat lukt dan deel ik het uiteraard hier op de blog!

Indonesische hamburgers

 

Indonesische hamburgers, makkelijk recept voor hamburgers met Indische smaken

Indonesische hamburgers

Makkelijk recept voor hamburgers met Indische kruiden, avocado en chilisaus
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoofdgerecht
Indonesisch
Hamburger recepten, Vlees recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf nootmuskaat
  • 3 eetlepels boekweitmeel (of bloem)
  • snuf zout
  • boter om in te bakken
  • water

Voor de broodjes:

  • 4 volkoren bollen (grote zachte bollen)
  • rucola (of andere pittige sla)
  • komkommer
  • avocado
  • chilisaus

Bereiden

  • Doe het gehakt in de menkom.
  • Schil en snipper de ui, verwijder de steel en zaadjes van de peper en snij fijn, maak de knoflook schoon. Verwarm wat boter in de koekenpan en fruit hier de ui in aan, voeg de peper toe en pers de knoflook erbij uit. Bak even kort mee.
  • Schep de ui, peper en knoflook bij het gehakt en voeg nu de ketjap, komijn, kurkuma, laos, kaneel, nootmuskaat en een snuf zout toe. Meng goed door, pas op want de uien kunnen nog warm zijn.
  • Tik het ei boven de kom en meng met het gehakt. Voeg het boekweitmeel toe, de 3 el is bij benadering, afhankelijk van de grootte van het ei kun je iets minder of meer nodig hebben. Het gehaktmengsel moet in elk geval niet te nat blijven.
  • Vorm met je handen vier balletjes van het gehakt en druk deze wat plat.
  • Verwarm nog weer wat boter in de koekenpan en leg hier de Indonesische burgers voorzichtig in. Bak ze aan beide kanten goudbruin, voeg 1 cm water toe aan de pan en doe de deksel erop. Laat nu nog ongeveer 10 minuten op zacht vuur gaar worden.
  • Snij de broodjes open, beleg met wat sla, een hamburger off course, komkommer en wat avocado en een flinke dot chilisaus. Enjoy!
Calorieën: 461kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 25g | Vet: 24g | Verzadigd vet: 8g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Indonesische hamburgers

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Indonesische hamburgers, makkelijk recept voor hamburgers met Indische smaak, pittige hamburgers van rundvlees

Ga je aan de slag met dit recept voor Indonesische hamburgers? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

5 reacties

  1. Als de toko om de hoek zit, waarom spring je dan in de auto ipv op de fiets? 😉

    Ok, nu serieus: het lijken me heerlijke burgers, het proberen waard! Thnx voor je recept!

Laat een bericht achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.