Italiaanse geroosterde aardappels uit de oven

5

Soms is een gerecht zo eenvoudig, dat ik twijfel of ik het recept er van wel moet delen. Ik kook namelijk echt niet zo high end en mijn maaltijden zijn eigenlijk altijd gewoon simpel en makkelijk. Zoals ik graag eet, en zoals het voor mij ook helemaal prima is. Ik heb geen ambitie om chefkok te worden, maar ik wil wel gewoon lekker eten. Net even een andere twist geven aan alledaagse ingrediënten is dan ook vaak mijn truc. Zoals deze Italiaanse geroosterde aardappels uit de oven. Die je als makkelijk bijgerecht klaarmaakt bij een stukje vlees of vis.

Italiaanse geroosterde aardappels

Een tijd geleden was de aardappel nog zo’n grote boosdoener die je vooral niet meer mocht eten. Nou, echt, aan dat soort dingen doe ik niet mee hoor. Ik eet waar ik zin in heb, en zorg gewoon voor voldoende variatie. Ik geloof er helemaal niet in dat je bepaalde producten compleet zou moeten schrappen. Sorry, maar wat een onzin. Variatie is mijn sleutelwoord, en balans houden is ook belangrijk. Dus, die aardappel komt hier in alle soorten en maten op tafel.

Italiaanse geroosterde aardappels

Laatst had ik eens zin in wat anders en besloot ik de aardappels te roosteren in de oven. Lekker, want daar worden ze én heerlijk krokant van én de oven doet het meeste werk. En dus super simpel… Win-win als je het mij vraagt! Erbij aten we een kip in een korstje van Parmezaan en een grote schaal salade. Ik denk trouwens dat deze Italiaanse geroosterde aardappels uit de oven ook heerlijk zijn bij een stukje zalm in kruidenkorst. Maar dan moet je wel voldoende ruimte in je oven hebben…

Italiaanse geroosterde aardappels

Italiaanse geroosterde aardappels

Italiaanse geroosterde aardappels uit de oven

Bijgerecht voor 4 personen

  • 500 gr krieltjes (of gewone aardappels)
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 tl oregano
  • peper
  • zout
  • flinke scheut olijfolie

Nodig; pan, bakplaat, bakpapier, vergiet

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Boen de krieltjes schoon. Gebruik je gewone aardappels, dan zou ik ze even schillen. Halveer de krieltjes (of snij de aardappels in stukjes, even groot!) en doe ze in een pan met een laagje water. Zet op het vuur, breng aan de kook en kook de krieltjes 5 minuten voor. Giet af en laat even uitlekken in een vergiet.

Plet de teentjes knoflook met een groot mes. Je hoeft de schil niet te verwijderen.

Spreid de krieltjes uit over het bakpapier. Leg de teentjes knoflook ertussen. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en de blaadjes van de takjes tijm. Verdeel deze over de aardappels.

Bestrooi met wat oregano, peper en zout en schenk een flinke scheut olijfolie over de krieltjes. Hussel eventueel even om, zodat alle aardappeltjes in de olie liggen.

Schuif nu voor 20 minuten in de warme oven. Schep halverwege even om. Enjoy!

Italiaanse geroosterde aardappels

Ga jij aan de slag met dit recept voor Italiaanse geroosterde aardappels uit de oven? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

5 reacties

  1. Juist omdat je recepten simpel en makkelijk zijn ben ik er zo gek op! We hebben tenslotte vaak geen zin om uren in de keuken te staan toch? Dan is dit juist echt genieten! Dankjewel 🙂 Liefs, Merel

  2. En juist daarom wél delen! Juist omdat je recepten eenvoudig maar heel smakelijk zijn, zijn ze een van mijn favorieten. Ik ben vooral op zoek naar gezond en lekker, maar heb door de week echt geen tijd – en ook geen geld – om steeds maar culinaire hoogstandjes te koken! Ik ben heel blij met al je recepten en heb er al heel wat gemaakt! 🙂

  3. Heerlijk he om de aardappelen op deze manier te eten. Ik maak het op deze manier al heel lang. Maar ik kook de aardappelen niet voor. En als de schil nog mooi is, laat ik die er ook gewoon aan zitten.
    Ook lekker met bijv kerrie poeder of gerookte paprika poeder.

Laat een bericht achter