Italiaanse ovenschotel met krieltjes en worst

1

Zo, weer terug naar het gewone leven! Ik heb de Paasdagen overleefd en ben wel weer toe aan een beetje normaal eten… Voor mijn gevoel zaten er slechts 3 weken tussen Kerst en Pasen in plaats van 3 maanden. Even met mijn ogen knipperen en de volgende feestdagen stonden voor de deur. Nou kan dat iets te maken hebben met het feit dat ik knetterdruk was in de tussentijd. Maar nu kan ik dan eindelijk echt weer over naar de orde van de dag. En dat betekent ook dat ik weer eens tijd had om normale doordeweekse maaltijden op tafel te zetten. Zoals deze Italiaanse ovenschotel met krieltjes en worst. 

Italiaanse ovenschotel

Ik heb het idee dat ik de afgelopen maanden alleen maar tussen alle bedrijven door tijd had om te koken. De planning was totaal niet georganiseerd… En ik maar steeds voornemens om een weekmenu uit te schrijven…. In de praktijk stond ik vaak aan het einde van de middag in de supermarkt nog te bedenken wat we zouden eten… Go Reny, lekker bezig….

Italiaanse ovenschotel

Gelukkig is daar nu een beetje verandering in gekomen. Ik ben nog steeds met 100 dingen tegelijk bezig, maar ik heb ook weer de rust om de keuken in te duiken. Om weer eens van tevoren te bedenken wat we zullen gaan eten. En dat hoeft helemaal geen ingewikkeld gerecht te zijn, als het maar weer eens wat anders is. En zo bedacht ik deze Italiaanse ovenschotel met krieltjes en worst. De oven doet het meeste werk, ideaal voor doordeweekse avonden!

Italiaanse ovenschotel

Italiaanse ovenschotel met krieltjes en worst

Voor 4 personen

  • 500 gr krieltjes
  • 250 gr runder chipolataworstjes
  • 1 courgette
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 6 smaakvolle tomaten
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 gr spekreepjes
  • 1 bol mozzarella
  • 800 ml passata (tomatensaus in fles)
  • 100 ml witte wijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 50 gr oude kaas, geraspt
  • 2,5 tl gedroogde oregano
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 2 tl gedroogde tijm
  • peper
  • zout

Nodig; pan om te koken, hapjespan, ovenschaal 30 x 20

Bereiden:

Maak de krieltjes schoon en halveer ze. Doe met een laag water in de pan en breng aan de kook. Kook de krieltjes zo’n 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat even staan.

Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij daarna in fijne blokjes. Snij de uiteinden van de courgette en snij vervolgens in de lengte in plakken van 1 cm en daarna in blokjes. Snij 5 tomaten in kwarten en vervolgens in kleinere stukjes. De laatste tomaat hou je even apart.

Haal het velletje van de runderworstjes en snij en stukjes van 2 cm van.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zet de hapjespan op het vuur en bak hier de spekreepjes in aan. Voeg de ui toe en fruit even mee. Pers de knoflook uit boven de pan en doe ook de worstjes erbij.

Daarna mogen de courgette, paprika, de gesneden tomaten en de krieltjes in de pan. Schep goed door en voeg een blikje tomatenpuree toe. Bak even kort mee en blus af met de witte wijn.

Schenk de tomatensaus in de pan en breng op smaak met oregano, rozemarijn, tijm, peper en zout.

Snij de laatste tomaat in dunne plakken. Doe het zelfde met de bol mozzarella.

Schep de krieltjes, worst en groenten met de tomatensaus nu in de ovenschaal. Bedek de bovenkant met de plakjes tomaat en mozzarella en strooi nog wat geraspte oude kaas on top. 

Schuif de ovenschaal voor 20-25 minuten in de warme oven. De Italiaanse ovenschotel met krieltjes en worst is klaar als de kaas lekker is gesmolten en licht bruin is geworden.

Italiaanse ovenschotel

Ga je aan de slag met dit recept voor Italiaanse ovenschotel met krieltjes en worst? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter