Oosterse boerenkool stamppot met kip

1

Stamppotje anders…. Ik kan dat gewoon niet hoor. Een normale Hollandse stamppot op tafel zetten. Als ik aan de slag ga met dit oer-Hollandse gerecht gaat er halverwege het bereiden altijd iets anders. Gewoon aardappels koken en stampen lukt mij niet. Als ik aan het koken ben dan bedenk ik me halverwege dat het anders moet. Een stamppot met een twist dus. Zo ook deze Oosterse boerenkool stamppot met kip. Nu het buiten nog koud is, vind ik dat de stamppot nog op tafel mag!

Oosterse boerenkool stamppot

Oosterse boerenkool stamppot

Of het nou om hutspot gaat of om andijviestamppot, het lukt mij gewoon niet om dit op de standaard manier klaar te maken. De aardappels en groenten koken en samen stampen, ik vind het maar saai. Er mag echt wel wat meer smaak aan een stamppot zitten en daarom bedenk ik vaak halverwege allerlei manieren om dat toe te voegen. Deze Oosterse boerenkool stamppot maakte ik op smaak met ketjap en sambal.

Oosterse boerenkool stamppot

Niet dat ik denk dat ze in het Oosten ooit gehoord hebben van stamppot. Maar de smaken gaan uitstekend samen, die boerenkool kan echt wel wat pit gebruiken. Het leuke vind ik dat mijn meiden dit ook gewoon mee eten, ze houden nou eenmaal van aardappels en groenten. En toch zijn ze niet verrast door die twist, deze Oosterse boerenkool stamppot ging er echt prima in!

Oosterse boerenkool stamppot

Oosterse boerenkool stamppot met kip

Voor 4 personen

  • 800 gr kruimige aardappels
  • 300 gr boerenkool
  • 300 gr kipgehakt
  • 1 rode peper
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 flinke tl sambal
  • 3 el ketjap
  • 1 bouillonblokje
  • olie om in te bakken
  • scheutje melk
  • klontje boter

Nodig: pan om in te koken, wokpan, pureestamper

Bereiden: Schil de aardappels en snij in grove stukken. Doe in de pan en vul deze met water en doe hier een bouillonblokje bij. Breng aan de kook en kook in zo’n 10 minuten gaar.

Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn.

Verwarm wat olie in de wokpan. Fruit hier de ui in aan en voeg de rode peper toe. Pers de knoflook uit boven de pan en bak kort mee.

Doe nu het kipgehakt in de pan en bak in een minuut of 5 gaar. Voeg de ketjap en sambal toe en schep om.

Leg de boerenkool bovenop het gehakt en laat zo’n 10 minuten zachtjes stoven.

Giet de aardappels af en laat deze even goed uitdampen. Vang het kookvocht wel op! Voeg de aardappels daarna toe aan de wokpan met boerenkool en gehakt.

Gebruik de pureestamper om de aardappels te stampen. Schep de boerenkool met het gehakt door de aardappels. Voeg nog een scheutje melk en een klont boter toe om een smeuïge stamppot te maken. Is de stamppot nog wat te droog dan kun je nog wat van het kookvocht van de aardappels toevoegen.

Oosterse boerenkool stamppot

Ga jij aan de slag met dit recept voor Oosterse boerenkool stamppot met kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. Hi Reny,
    Gisteravond deze stamppot gemaakt, hij was echt heerlijk, bedankt voor het leuke recept!
    Groetjes, Danique

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.