Saltimbocca van kalkoen met Parmaham en salie

1

It’s beginning to look a lot like Christmas….. Het eerste wat ik in de ochtend doe is de lampjes van de kerstboom aanzetten en de kerstmuziek staat ook de hele dag op. Ik vind dit heerlijke dagen en probeer zo min mogelijk mee te gaan in alle stress en hectiek die er ook bij lijkt te horen. Niks voor mij, daar heb ik geen tijd voor, haha! Net als vorig jaar ga ik ook dit jaar met mijn Kerst hoofdgerecht op de Italiaanse tour. En ik zal je alvast verklappen, deze saltimbocca van kalkoen past helemaal in mijn thema van no stress. Ik denk namelijk dat je nog nooit zo relaxed in de keuken hebt gestaan….

saltimbocca van kalkoen

Om eerlijk te zijn ben ik dit jaar meer dan ooit van de makkelijke recepten voor Kerst. Ik vind het heel fijn om met mijn liefste mensen bij elkaar te zijn en samen te eten, maar ik wil er echt niet over stressen. Wat dat betreft was 2017 gewoon echt een heel hectisch jaar en daar had ik me een beetje op verkeken. Gelukkig staat ook de kerstvakantie voor de deur, kunnen we even iets rustiger aan doen!

saltimbocca van kalkoen

Toen ik aan het bedenken was wat dit jaar de kerstrecepten op de blog moesten zijn, dacht ik terug aan die heerlijke luie zomervakantie in Italië… Wat hebben we daar in Toscane lekker gegeten en genoten van heerlijke wijntjes. Daar, buiten op het terras, at ik heerlijk zachte saltimbocca. Maar dan van kalfsvlees, want zo hoort het eigenlijk. Deze saltimbocca van kalkoen vond ik beter bij de kerst passen. Wel kalkoen, niet zo’n heel beest in mijn oven. En de smaak is echt te gek!

saltimbocca van kalkoen

Ik kan me ergens ook herinneren dat mijn Italiaanse oma het vlees nog eerst door de bloem haalde, ook erg lekker!  Daar ga ik ook nog een keer mee aan de slag… Je zult er trouwens versteld van staan hoe makkelijk het is om deze saltimbocca van kalkoen klaar te maken. Echt, zo easy is het maken van een kerstgerecht nog nooit geweest. Yep, dat zei ik hardop… Enjoy X-mas!

Meer kerstrecepten vind je hier!

saltimbocca van kalkoen

Saltimbocca van kalkoen met Parmaham en salie

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 400 gr kalkoenfilet
  • 4 plakken Parmaham
  • 8 blaadjes verse salie
  • 40 gr roomboter
  • 150 ml Marsala wijn (of witte wijn)
  • peper

Nodig; grote koekenpan, vleeshamer of steelpan, huishoudfolie, aluminiumfolie, groot bord, 4 cocktail prikkers

Bereiden: Snij de kalkoenfilets in 4 gelijke plakken. Leg op elke filet een stukje huishoudfolie en gebruik een vleeshamer of steelpan om de filet nog wat dunner te slaan. Als je slim bent, dan vraag je of de poelier of slager dit even voor je doet!…

Bestrooi de kalkoenfilets met een snuf peper en leg dan op elke filet een plak Parmaham.

Gebruik de cocktailprikkers om op de filets de blaadjes salie vast te zetten. Prik per filet 1 blaadje salie in de Parmaham.

Zet de koekenpan op het vuur en laat hier de boter in smelten.

Leg de saltimbocca van kalkoen in de pan, met de Parmaham aan de bovenkant. Bak de onderkant 2 a 3 minuten en draai de filets dan voorzichtig om. Bak de andere kant van de saltimbocca ook 2 a 3 minuten.

Schep dan de kalkoenfilets uit de pan en leg ze op een bord. Dek af met aluminiumfolie zodat het vlees zacht blijft en niet uitdroogt. Zet het vuur nog niet uit.

Schenk de Marsala wijn (witte wijn kan ook) in de koekenpan en steek met een spatel de aanbaksels van het vlees los. Laat de saus voor bij de saltimbocca van kalkoen even pruttelen, tot het iets ingedikt is.

Deze saltimbocca van kalkoen smaakt te gek bij de risotto die ik morgen met je ga delen, dus stay tuned!

saltimbocca van kalkoen

Voorbereiden:

  • Het snijden en plat slaan van de kalkoenfilets kun je al van tevoren doen. Dek het vlees goed af en laat in de koelkast liggen.
  • Het klaarmaken van de saltimbocca van kalkoen is werkelijk zo gedaan, doe dit dus vlak voor het serveren.

kerstrecepten

Menu suggestie

**

Amuse in een glaasje met zalm en appel

**

Saltimbocca van kalkoen met Parmaham en salie

Italiaanse geroosterde aardappeltjes uit de oven

Gegrilde broccoli met courgette

**

Limoen mascarpone met blauwe bessen

Ga je aan de slag met dit recept voor saltimbocca van kalkoen met Parmaham en salie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.