Kaasstengels

4

Wij eten zeker 1 keer per week soep, gewoon omdat het zo ontzettend makkelijk is…. Wanneer ik aan het begin van de week mijn menu maak, is het eerste dat ik kan invullen altijd de soep. Vaak staat er nog een portie in de vriezer en zo zijn we dan ’s avonds lekker snel klaar. Een kwestie van even opwarmen en dan kunnen we aan tafel! Ideaal, zeker voor de drukke dagen. Laatst hadden we niets voor bij de soep, geen brood, geen soepstengels, geen crackers, helemaal niets. Hoeft natuurlijk ook niet, maar bij ons thuis is het toch wel gebruikelijk dat we iets bij de soep eten. Ik had nog wel wat bladerdeeg in de vriezer liggen, en wat geraspte kaas, en zo draaide ik supersnel deze kaasstengels in elkaar.

Echt een recept kan ik het niet noemen, maar omdat Senna en Lise er geen genoeg van konden krijgen, ga ik deze tip wel met je delen. Het is echt supersimpel, en dit is echt nog maar een basis recept. Ik gebruikte namelijk alleen maar bladerdeeg en kaas, maar je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren! Wat ik wel altijd doe wanneer ik bladerdeeg gebruik, is kiezen voor volkoren bladerdeeg. Het ziet er misschien iets minder mooi uit, maar het is nog wel weer een stuk gezonder dan het witte bladerdeeg. Dus ja, dan is bij mij de keuze snel gemaakt. Dit volkoren bladerdeeg koop ik bij de natuurwinkel, waar je trouwens ook speltbladerdeeg kunt vinden.

Kaasstengels

De kaasstengels gingen bij ons zó snel op, dat ik de kans niet kreeg er een paar te bewaren…. Nou had ik er natuurlijk ook meer kunnen maken, dan had Senna ze mee naar school kunnen nemen. Dat komt volgende keer wel…. Dan ga ik ze samen met haar maken, want ze vind het zo leuk om te helpen in de keuken. Dit recept is echt kidsproof, want het is zo makkelijk om de stengels te maken. En ze zouden trouwens ook zeker niet misstaan bij de kids tapas!

Kaasstengels

Kaasstengels

Voor 8 stuks:

  • 4 plakjes volkoren bladerdeeg
  • 1 ei
  • 50 gr geraspte (belegen) kaas

Nodig: schaaltje, kwast, bakplaat, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de plakjes bladerdeeg op een schoon werkblad ontdooien.

Kluts het ei los in een schaaltje en smeer met een kwast 1 plak bladerdeeg in. Strooi hier de helft van de geraspte kaas overheen en leg hier weer een plak bladerdeeg bovenop. Druk de bovenste plak bladerdeeg even goed aan en zorg ervoor dat de bovenkant en de onderkant aan elkaar plakken. Snij nu 4 stengels van deze dubbele plak bladerdeeg. Druk de uiteinden van de stengel nog even goed aan, en dan draai je de kaasstengel voorzichtig een paar keer om door de bovenkant en de onderkant van de kaasstengel in tegengestelde richting te draaien. Een keer of 3 is genoeg.

Herhaal dit met de overgebleven plakken bladerdeeg.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de kaasstengels op. Gebruik het resterende ei om de stengels nog even in te smeren, zo krijgen ze een prachtige goudbruine kleur als ze straks uit de oven komen.

Bak de kaasstengels nu 20 minuten in de voorverwarmde oven.

kaasstengels

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

Laat een bericht achter