Pastasaus met veel groenten

5

Hang de vlag maar uit! En ja, ik ga ook de krant bellen! Want ik heb nieuws, groot nieuws! Niet zo groot nieuws als gisteren, maar toch zeker wel het melden waard… Wat er gebeurd is? Lise heeft gegeten!! Nu doet ze dat wel vaker hoor, want mijn jongste dochter is nog steeds erg enthousiast over haar zelfbedachte dieet van boterhammen met pindakaas en af en toe een banaan als fruit. Maar nee echt, ze heeft gewoon vol smaak een bord pasta leeggegeten. Joehoooeee! Ik heb vol verbazing zitten toekijken, en heb wijselijk mijn mond dicht gehouden – en wel aangemoedigd! – toen ze erg enthousiast riep jammie, lekker, nog een hapje. Ik heb weer hoop gekregen voor deze kleine dame, gelukkig maar. De pastasaus met heel veel groenten die ze weg zat te scheppen, deel ik natuurlijk graag met je.

pastasaus met veel groenten

Ik ben er eerlijk gezegd geen voorstander van om groenten te verstoppen. Of om er een andere naam aan te geven. Sperzieboontjes die dan zogenaamd frietjes zijn…. Zodat het kind maar gaat eten…. Ik hou van openheid, en ik wil mijn meiden ook gewoon graag meegeven wat goed voor ze is. Maar bij Lise werkt dat toch even anders, heb ik gemerkt. Als je tegen haar zegt dat groenten goed voor je zijn, schuift ze resoluut haar bord weg. Als zij iets groens in haar maaltijd ziet, zegt ze lus ik nie. Het liefst eet ze pizza, patat en dus haar boterhammen met pindakaas. En ja, ook ik werd wel een pietsiebeetje wanhopig van haar eetgedrag. Dus besloot ik iets te doen dat ik nog niet eerder gedaan had. Namelijk een pastasaus te maken, waarin heel veel groenten zitten, maar die allemaal onherkenbaar zijn gemaakt door de staafmixer. En het werkte, ja echt!

Omdat ik inmiddels ook wel heb gehoord van heel veel andere ouders dat lang niet alle kinderen even goed eten als onze oudste dochter, wil ik de komende tijd weer vaker kidsproof recepten met je delen. En de term kidsproof houdt dan in dat de recepten door mijn kids goedgekeurd zijn. Verwacht nu niet dat ik elke week verstopte groenten presenteer hoor. Ik vind namelijk dat kinderen gewoon moeten eten wat de pot schaft, maar dat houdt ook wel in dat ik de recepten aanpas aan wat mijn kinderen lekker vinden. En ja, soms geef ik een beetje toe door wel voor witte pasta te gaan, maar als de saus dan weer veel goed maakt, is mama ook weer happy!

pastasaus met veel groenten

Pastasaus met veel groenten

Voor 2 x avondmaaltijd voor 4 personen

  • 500 ml passata (tomatensaus in fles, puur)
  • 2 rode paprika
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 broccoli
  • 100 gr champignons
  • 1 zoete aardappel
  • olijfolie
  • 1 tl oregano
  • peper
  • zout

Nodig: bakblik, oven, kleine (steel)pan, pan met dikke bodem, hoge kom + staafmixer of keukenmachine

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de roosjes van de broccoli en kook (of stoom!) deze in een kleine pan met wat water beetgaar.

Schil de uien en snij deze in grove stukken. Verwijder de steel van de paprika, snij in kwarten en verwijder de zaadjes. Snij vervolgens in grove stukken. Was de courgette en snij in plakken van ongeveer 1 cm. Snij de prei in ringen en was het zand er even uit. Schil de zoete aardappel en snij deze in plakken, net zo dik als de courgette.

Doe de uien, paprika, courgette, zoete aardappel en prei in een bakblik en voeg hier ook de champignons aan toe. Giet hier ruim olijfolie overheen en strooi een flinke theelepel oregano over de groenten. Schuif het bakblik voor 20 minuten de oven in en schep na 10 minuten alle groenten nog even om.

Giet de broccoli af. Doe deze in een hoge kom of in de keukenmachine. Voeg hier de groenten uit de oven aan toe en schenk de helft van de tomatensaus erbij. Blend nu met de staafmixer (of de keukenmachine) tot een glad (!) geheel. Er mogen geen stukjes meer achterblijven, dat is duidelijk….Wanneer je een gladde saus hebt, schenk je de rest van de passata erbij. Nu is het een kwestie van proeven, moet er nog zout en peper bij?

Ik heb een zoete aardappel aan dit recept toegevoegd omdat de smaak van tomatensaus best wel zurig kan zijn. De zoete aardappel heft die zure smaak op. Vind jij de saus echt nog te zuur, dan kun je er natuurlijk een drupje honing aan toevoegen.

Verdeel nu de saus in 2 porties. 1 portie gaat de vriezer in, de andere in de pan. Laat de saus nog even warm worden, kook de pasta erbij en draai eventueel nog van die leuke kleine gehaktballetjes voor door de saus.

pastasaus met veel groenten

Laat je het weten of jouw kind hier ook van heeft zitten smullen?

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

5 reacties

  1. Heb al een lekker recept voor een pastasaus maar ga deze zeker een keertje maken. Kijken of mijn grote vent het ook wil eten 😀

  2. Ik heb 3 kinderen, waarvan mijn oudste dochter ook alles lust en mijn tweeling van 13 een heeeel stuk minder, mijn dochter van 13 heeft ook een glutenintolerantie, zij is echt een slechte eter als het gaat over groente en fruit en nu in de puberteit is het nog veeeeel erger!! Lastig want ze sport heel intensief (6 dagen per week) dus ik zit wel te wachten op goede tips! Zelf maak ik ook een lekkere pastasaus die ik alleen voor haar pureer, gehakt rullen in de wok, italiaanse kruiden toevoegen, 150 gr fijne soepgroente toevoegen, 3 paprika’s in stukken, champignons in kwarten, daarna tomatensaus toevoegen (bv tomato frito van heinz) eventueel op smaak brengen met kruiden of peper en ik pureer alleen voor mijn jongstee dochter, iedereen blij! Veel succes met je dochter!!

  3. Annely Kesseleer op

    Lijkt me heerlijk, ook hier maken we de saus zelf door groenten in de oven te rooster, ik rooster ook altijd venkel mee. Dat maakt het ook zoeter ☺️

Laat een bericht achter