Visnuggets met havermout crunch

9

Dit is nou echt zo’n oh ja recept. Zo simpel, maar je moet het maar wel even weten…. Hou je van visnuggets, of bijvoorbeeld kibbeling, dan moet je zeker eens aan de slag gaan met dit recept. In een mum van tijd tover je zelf de lekkerste visnuggets op tafel, echt niet te vergelijken met de fastfood variant. Of eigenlijk is dit de fastfood variant, die je met een gerust hart op vrijdag op tafel kunt zetten. Of natuurlijke elke andere dag!

Niet alleen vis kun je op deze manier klaarmaken, eigenlijk is dit recept ook geschikt om kip mee klaar te maken. Kipnuggets dus! Hartstikke leuk om samen met de little feed klaar te maken, ze kunnen erg goed helpen bij dit gerecht. Zet ze aan het aanrecht op een bijgeschoven stoel en laat ze lekker meehelpen. Niets leuker dan vieze handen krijgen omdat je zélf eten staat klaar te maken! Ik gebruik havermout voor het jasje van de nuggets, ze krijgen zo een lekker knapperig korstje. Je kunt ook cornflakes gebruiken, maar let wel op want daar is vaak suiker aan toegevoegd!

Ik gebruikte voor deze visnuggets een stukje koolvis uit de Noordzee. Gekocht bij mijn visboer, aan wie ik altijd al mijn vragen kan stellen en die mij graag helpt met uitkiezen. Je kunt ook andere witvis gebruiken voor deze nuggets, let er dan altijd wel op dat je gecertificeerde vis koopt. Ik kwam laatst op Goedevis.nl, daar staat een heel handig overzicht van welke vis je wel en (beter) niet kunt gebruiken. Zij hebben trouwens ook een handige app die je op je telefoon kunt installeren, zo kun je in de winkel checken of je de juiste vis te pakken hebt.

Visnuggets

Visnuggets met havermout crunch

Voor circa 12 stuks

  • 250 gr witvis (koolvis, kabeljauw)
  • 2 eieren
  • 3 el boekweitmeel
  • 5 el havermout
  • 1 tl kerrie
  • snuf peper
  • snuf zout

Nodig: 2 schaaltjes, bakplaat, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de vis in kleine stukjes, bepaal zelf hoe groot je de nuggets wilt maken.

Breek de eieren boven een schaaltje en kluts ze los. Doe in een ander schaaltje het boekweitmeel, de havermout, de kerrie en een snuf peper en zout.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Haal nu een stukje vis eerst door het eimengsel, zorg dat allebei de kanten van de vis in het ei geweest zijn. Leg nu de vis aan beide kanten in het havermoutmengsel. Leg vervolgens de visnugget op het bakpapier. Haal alle stukjes vis eerst door het ei en dan door het havermoutmengsel.

Schuif de bakplaat nu de oven in en laat de vis in 20 minuten gaar worden en de buitenkant van de nugget goudbruin en krokant.

Lekker met zoete aardappelfrietjes en zelfgemaakte appelmoes!

Visnuggets

Ga je aan de slag met dit recept voor visnuggets met havermout crunch? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

9 reacties

  1. Emily van Kampen op

    Lijkt me zalig! En een stuk gezonder dan de kibbeling van de markt bijvoorbeeld. We gaan ze hier zeker een keer maken.

  2. Ik heb ooit eens kibbeling proberen maken, mijn frietketel is er nog vuil van. Wat een geknoei! Dan is deze variant toch heel wat beter. Ik heb het volgens een recept van Gwyneth Paltrow eens een keer met paneermeel van donker brood gemaakt maar dit vind ik eigenlijk nog een beter idee.

  3. Ik ga ze zo maken! Ben zo benieuwd naar de smaak en wat mijn mannen er van vinden. Ik doe het met pangafilet, want dat heb ik in de vriezer liggen. Heb er zin in! Als ik er aan denk laat ik weten wat de uitslag is 🙂

  4. Lijkt me heerlijk! In het kader van de sugarchallenge mag ik de komende weken echter nog geen boekweitmeel. Zou het ook met quinoa-, kikkererwten, kokosmeel of ander meel kunnen?

Laat een bericht achter