Je hebt ze vast al voorbij zien komen… Toen ik afgelopen week de Italiaanse kippensoep stond klaar te maken, bedacht ik namelijk dat het wel lekker zou zijn om er een snel broodje bij klaar te maken. Ik zette ze al op de foto, naast de kommen met soep, maar het recept voor deze havermoutbroodjes had je dus nog van me tegoed! Of tegoed…. eigenlijk stond het recept al lang online! Maar deze keer maakte ik er een hartige variant van, perfect voor bij zo’n kom warme soep!
Dat lees je goed, het recept staat eigenlijk al online. Maar dan in een zoete variant…. Klinkt ook lekker hè?! Maar kijk maar eens goed, het recept voor havermout ontbijt pizza’s dat ik al een tijd geleden deelde, is eigenlijk precies hetzelfde. Alleen koos ik deze keer voor hartig, want om nou een zoet broodje naast een kom soep te eten…. Neuh, liever niet.
Met dit basisrecept voor havermoutbroodjes kun je alle kanten op! Ik at er 1 bij mijn kommetje soep en ik bewaarde er ook nog 1 voor de volgende dag. Gewoon afgesloten in een zakje ging dat prima. De dag erna sneed ik het broodje open, als een soort pitabroodje, en stopte ik er sla en kipfilet in. En oh ja, nog een flinke klodder chilisaus. Ik hou van dit soort super simpele recepten. Het maken van de broodjes is echt zo gepiept en je weet precies wat er in je brood zit. Ook wel fijn!
Havermoutbroodjes met oregano
Voor 3-4 kleine broodjes
- 75 gr havermout (of kant en klaar havermeel)
- 25 gr amandelmeel
- 100 gr Griekse yoghurt
- 2 eieren
- snuf zout
- snuf peper
- 2 tl oregano
- 1/2 tl bakpoeder
Nodig; koffiemolentje of blender/keukenmachine, mengkom, bakplaat, bakpapier
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de havermout in de koffiemolen (of blender, of keukenmachine) en blend tot havermeel. Gebruik je liever kant-en-klare havermeel dan kan dat natuurlijk ook.
Het havermeel mag samen met het amandelmeel, een snuf peper en zout en het bakpoeder in de mengkom. Schep goed door elkaar.
Voeg de Griekse yoghurt toe en roer dit door het meel. Tik nu ook de eieren boven de kom uit en roer tot een glad beslag.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep met een soeplepel het beslag op het bakpapier. Maak er 3 a 4 kleine havermoutbroodjes. Gebruik de bolle kant van de lepel om het beslag iets uit te spreiden, zorg dat ze niet te dicht bij elkaar komen. Strooi over elk broodje wat oregano.
Bak de havermoutbroodjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Enjoy!
Ga je aan de slag met dit recept voor havermoutbroodjes met oregano? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
13 reacties
Lekker! Goed idee voor vanavond bij de falafel. Kan ik hem als pitabroodje gebruiken.
Kan het ook zonder Griekse yoghurt? Of met bv lactose vrije yoghurt (wel een stuk dunner dan Griekse yoghurt).
Hartelijk bedankt voor het receptje. Heb 2 vraagjes. Kan het amandelmeel door iets anders vervangen worden? Wanneer doe je de oregano er bij?
Klinkt goed! Maar zou het amandelmeel ook door middel van ander meel vervangen kunnen worden?
Ja hoor, of weglaten kan ook. Ik vind de broodjes net even wat zachter/smeuïger worden door het amandelmeel.
Ik heb de broodjes gemaakt.
Maar ik heb een lepel pesto in het deeg gedaan heerlijk!!!
Zo makkelijk te maken.
Ik bak ze elke week.
Kun je de Griekse yoghurt vervangen door kwark ?
Kan dit ook met glutenvrije havermout en bakboeder ?
Heb je enig idee wat de voedingswaarden (calorieën etc) zijn van deze broodjes?
Bedankt voor dit fijne recept!!
Ik heb net een dubbele portie gemaakt, HEERLIJK!!! Met zelfgemaakt amandelmeel.
Heb er overigens maar 2 eieren in gedaan (dubbele portie) want toen was het beslag al heel dun.
Bij de 2e lading heb ik naast de oregano ook nog een restje fijn geraspte kaas op de broodjes gedaan, een aanrader!
Zeeer lekker. Had ze gemaakt voor bij een kom tomatensoep. Ik had nog een broodje over, die heb ik voor broodje hamburger gebruikt. Misschien wel een beetje plat maar wel erg lekker. Ik ga de zoete variant ook zeker proberen!!
Kan dit ook zonder de Griekse yoghurt? Ik kan namelijk niet tegen zuivel.
Ik maak ze nu al een paar weken, soms met kwark, soms met Griekse yoghurt.
Ik doe er altijd knoflook en bieslook doorheen. Soms geraspte kaas en andere kruiden.
Ik beleg ze met ei, kaas of waar ik zin in heb. Laatst had ik ze gemaakt met kipshoarma en een knoflooksaus.
Heerlijk, dank je voor het recept.
Ze zijn super lekker, dank je wel voor het recept!
De variatie’s die hier in de berichten staan ga ik zeker ook uitproberen.