Havermoutbroodjes met oregano

28

Je hebt ze vast al voorbij zien komen… Toen ik afgelopen week de Italiaanse kippensoep stond klaar te maken, bedacht ik namelijk dat het wel lekker zou zijn om er een snel broodje bij klaar te maken. Ik zette ze al op de foto, naast de kommen met soep, maar het recept voor deze havermoutbroodjes had je dus nog van me tegoed! Of tegoed…. eigenlijk stond het recept al lang online! Maar deze keer maakte ik er een hartige variant van, perfect voor bij zo’n kom warme soep!

havermoutbroodjes

Dat lees je goed, het recept staat eigenlijk al online. Maar dan in een zoete variant…. Klinkt ook lekker hè?! Maar kijk maar eens goed, het recept voor havermout ontbijt pizza’s dat ik al een tijd geleden deelde, is eigenlijk precies hetzelfde. Alleen koos ik deze keer voor hartig, want om nou een zoet broodje naast een kom soep te eten…. Neuh, liever niet.

havermoutbroodjes

Met dit basisrecept voor havermoutbroodjes kun je alle kanten op! Ik at er 1 bij mijn kommetje soep en ik bewaarde er ook nog 1 voor de volgende dag. Gewoon afgesloten in een zakje ging dat prima. De dag erna sneed ik het broodje open, als een soort pitabroodje, en stopte ik er sla en kipfilet in. En oh ja, nog een flinke klodder chilisaus. Ik hou van dit soort super simpele recepten. Het maken van de broodjes is echt zo gepiept en je weet precies wat er in je brood zit. Ook wel fijn!

havermoutbroodjes

havermoutbroodjes, zachte broodjes van havermout en yoghurt, glutenvrij brood

Havermoutbroodjes met oregano

Makkelijk recept voor zachte glutenvrije broodjes van havermout
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Lunch
Nederlands
Brood
Porties: 4 broodjes

Ingrediënten

  • 75 gram havermout
  • 25 gram amandelmeel
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • 1/2 theelepel bakpoeder

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de havermout in de koffiemolen (of blender, of keukenmachine) en blend tot havermeel. Gebruik je liever kant-en-klare havermeel dan kan dat natuurlijk ook.
  • Het havermeel mag samen met het amandelmeel, een snuf peper en zout en het bakpoeder in de mengkom. Schep goed door elkaar.
  • Voeg de Griekse yoghurt toe en roer dit door het meel. Tik nu ook de eieren boven de kom uit en roer tot een glad beslag.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep met een soeplepel het beslag op het bakpapier. Maak er 3 a 4 kleine havermoutbroodjes. Gebruik de bolle kant van de lepel om het beslag iets uit te spreiden, zorg dat ze niet te dicht bij elkaar komen. Strooi over elk broodje wat oregano.
  • Bak de havermoutbroodjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Enjoy!
Calorieën: 96kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 7g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

havermoutbroodjes

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Havermoutbroodjes. Zachte broodjes van havermout en amandelmeel, met eieren en yoghurt. Heerlijk luchtig lunch broodje, glutenvrij

Ga je aan de slag met dit recept voor havermoutbroodjes met oregano? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

28 reacties

  1. Lekker! Goed idee voor vanavond bij de falafel. Kan ik hem als pitabroodje gebruiken.
    Kan het ook zonder Griekse yoghurt? Of met bv lactose vrije yoghurt (wel een stuk dunner dan Griekse yoghurt).

  2. Hartelijk bedankt voor het receptje. Heb 2 vraagjes. Kan het amandelmeel door iets anders vervangen worden? Wanneer doe je de oregano er bij?

  3. Ik heb de broodjes gemaakt.
    Maar ik heb een lepel pesto in het deeg gedaan heerlijk!!!
    Zo makkelijk te maken.
    Ik bak ze elke week.

    • 5 sterren
      Deze broodjes nu voor de 2e keer gemaakt . Ze zijn heerlijk. Ik had verwacht dat het deeg vaster zou zijn, maar is vrij vloeibaar. Deze worden zeker in mijn koolhydraat beperkt eetprogramma opgenomen. Dank je wel !

    • De Bleser Pascale op

      ik heb ze vandaag gemaakt. Zeer lekker.
      het deeg was wat plat waardoor ze in de bakplaat uitliepen.
      dus te dun broodje om het door te snijden en iets tussen te leggen.
      enig idee hoe dit komt?

  4. Bedankt voor dit fijne recept!!
    Ik heb net een dubbele portie gemaakt, HEERLIJK!!! Met zelfgemaakt amandelmeel.
    Heb er overigens maar 2 eieren in gedaan (dubbele portie) want toen was het beslag al heel dun.
    Bij de 2e lading heb ik naast de oregano ook nog een restje fijn geraspte kaas op de broodjes gedaan, een aanrader!

  5. Zeeer lekker. Had ze gemaakt voor bij een kom tomatensoep. Ik had nog een broodje over, die heb ik voor broodje hamburger gebruikt. Misschien wel een beetje plat maar wel erg lekker. Ik ga de zoete variant ook zeker proberen!!

  6. Ik maak ze nu al een paar weken, soms met kwark, soms met Griekse yoghurt.
    Ik doe er altijd knoflook en bieslook doorheen. Soms geraspte kaas en andere kruiden.
    Ik beleg ze met ei, kaas of waar ik zin in heb. Laatst had ik ze gemaakt met kipshoarma en een knoflooksaus.
    Heerlijk, dank je voor het recept.

  7. Ze zijn super lekker, dank je wel voor het recept!
    De variatie’s die hier in de berichten staan ga ik zeker ook uitproberen.

  8. Zojuisr de broodjes gemaakt én geproefd, ze zijn heerlijk! Bedankt voor dit recept!
    Ga ze zeker nog een keer maken en durf daarbij wel te varieren met kruiden en soorten zuivel.

    • Ik heb de eieren vervangen door wat plantenmelk (Water kan ook) met een theelepel psylliumvezels.
      Bij gebrek aan amandel meel lupinemeel genomen.
      En ipv yochurt coco start Is soort kokosyoghurt).
      Vegan versie.
      Ze waren heerlijk en knapperig.
      Ik kon ze ook open snijden.
      Voor herhaling vatbaar, ongetwijfeld met weer andere variaties 🙂

    • Mind Your Feed op

      Stomme vragen bestaan niet 😉 Ik zou zeggen, 2 broodjes als portie… ligt ook aan wat je erop doet aan beleg natuurlijk!

  9. 5 sterren
    Lekkere broodjes en snel klaar.
    Op dit moment heb ik een aangepaste versie in de oven staan.
    Als extra heb ik kurkuma toegevoegd aan het meel. En omdat het amandelmeel op was heb ik iets meer havermout gebruikt en ongeveer 15 gram kokosmeel. Ik heb ook iets meer yoghurt toegevoegd. Kokosmeel neemt veel meer vocht op dan amandelmeel.
    Ik ben benieuwd hoe deze uitkomst zal zijn. Het ruikt in ieder geval heerlijk.

    Dank voor het goede basisrecept 🙂

Laat een bericht achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.