Roerei met groene asperges en peultjes

0

Ei, ei, ei en we zijn zo blij! Want het is bijna Pasen en dat vieren wij. Met de komende dagen nog een aantal makkelijke recepten voor op de Paastafel. Want hoewel de Paasdagen natuurlijk – net als Kerst – best een mooi moment zijn om uit te pakken, kun je aan snelle lekkere recepten ook nooit genoeg hebben. Serveer bijvoorbeeld eens roerei met groene asperges en peultjes bij de brunch. Staat zo op tafel, kun je des te langer genieten van het samen zijn met deze dagen!

roerei met groene asperges

Met Pasen hoort een ei erbij, maar een gekookt ei is maar saai en standaard. Hier thuis zijn de meiden dol op kleine eitjes. Waarmee ze dus roerei bedoelen. Of scrambled eggs. In elk geval staan die regelmatig op tafel, zeker in het weekend. Voor mezelf voeg ik er dan vaak nog wat groenten aan toe. Of bijvoorbeeld gerookte zalm, ook lekker!

roerei met groene asperges

Dit jaar schuif ik weer met de familie aan tafel voor de Paasbrunch. En natuurlijk nemen we allemaal wat mee! Dan hoeft niet 1 persoon de hele ochtend in de keuken te staan. Uiteindelijk is dat wel zo ontspannen. En omdat je toch allemaal teveel klaar maakt, ga ik voor deze eenvoudige roerei met groene asperges. Lekker licht, wel feestelijk en mét ei. Check, check, check, laat Pasen maar komen!

Roerei met groene asperges en peultjes

Bijgerecht voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 50 ml slagroom
  • 150 gr groene aspergetips
  • 200 gr peultjes / sugar snaps
  • peper
  • zout
  • chilipoeder of chili flakes
  • beetje olie om te bakken

Nodig; hoge maatbeker of mengkom, hapjespan, schaaltje

Bereiden: Tik de eieren boven de hoge maatbeker en schenk hier de slagroom bij. Breng op smaak met zout en peper en chili flakes naar smaak. Kluts goed door.

Snij de uiteinden van de groene aspergetips af. Je hoeft ze verder niet te schillen, ik was ze wel altijd even.

Verwarm een beetje olie in de hapjes pan. Voeg de peultjes hier aan toe en roerbak op hoog vuur zo’n 2 a 3 minuten. Voeg de laatste minuut de groene aspergetips toe en bak mee.

Schep de groenten uit de pan in een schaaltje. Doe indien nodig nog een druppel olie in de hapjespan en zet weer op het vuur.

Schenk het ei-mengsel in de warme koekenpan.Begin direct met het roeren van het ei, zodat het langzaam stolt maar wel in stukjes blijft.

Wanneer de stukjes ei bijna gestold zijn voeg je de groene asperges en peultjes nog weer toe aan de pan. Schep goed door elkaar en serveer dit roerei met groene asperges en peultjes warm.

roerei met groene asperges

Ga jij aan de slag met dit recept voor roerei met groene asperges en peultjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.