Witte bonensalade met tonijn

0

De zomer mag komen hoor! Wat een heerlijk weer was het de afgelopen dagen, ik heb heel wat uurtjes buiten doorgebracht…. Het leek wel een mini vakantie, en dat zonnetje was echt een cadeautje! Ik kan er zo van opleven als het warmer is, lekker op slippertjes lopen en het tempo ligt dan gemiddeld wel iets lager. Ik had ook niet heel veel zin om te koken, dus we hebben heel wat keertjes de bbq aangestoken. Makkelijk, relaxed, en super lekker. Een visje, of een zelfgemaakte saté, en dan nog een snelle salade erbij. Klaar! Deze witte bonensalade met tonijn wilde ik altijd al met je delen, maar nu had ik eindelijk de rust om ook nog een mooie foto te maken. 

Witte bonensalade met tonijn

Als je mijn blog al langer volgt, dan ken je ongetwijfeld het recept voor de salade met kikkererwten, tonijn en rode ui. Een favoriet hier in huis, en gebaseerd op een klassieker uit de Italiaanse keuken. Vroeger, héél lang geleden eigenlijk, kwam ik regelmatig in Italië. Ik mocht mee eten met mijn Italiaanse schoonfamilie – die dus geen schoonfamilie is geworden – en ja het cliché beeld is waar. We zaten onder de bomen, aan lange tafels, met van die typisch Italiaanse tafelkleedjes, de lambrusco op tafel, en vooral heel veel eten. Heerlijk eten, puur en eigenlijk heel gezond, ik kan er nog steeds trek van krijgen.

witte bonensalade met tonijn

Eén van die klassieke gerechten was een simpele witte bonensalade met tonijn. Je hebt niet veel nodig om een bijgerecht op tafel te zetten, bleek toen maar weer eens. Die Italianen kunnen dat wel, met weinig ingrediënten een topgerecht op tafel zetten. Gelukkig mag ik deze zomer weer, want terwijl het hier ook ruim 25 graden was de afgelopen dagen, hebben wij onze zomervakantie geboekt. En dat wordt dus een reisje naar Italië, lucky me! Het recept voor de witte bonensalade met tonijn heb ik wel iets aangepast, je kent me, maar deze is minstens net zo lekker. Ik zie mezelf al weer helemaal zitten deze zomer!…

Het makkelijke aan deze salade is dat ie zo klaar is. Het is echt een kwestie van alles bij elkaar gooien en eten maar. Maar stiekem wordt deze witte bonensalade met tonijn nóg lekkerder als je even de tijd hebt en de smaken in kunnen trekken. Ik gebruikte trouwens een heerlijke olijfolie met basilicum, maar gewone olijfolie kan ook. Enne, deze salade eet je natuurlijk ook als lunch, genieten!

witte bonensalade met tonijn

Witte bonensalade met tonijn

Lunch- of bijgerecht voor 4 personen

  • 1 pot witte bonen
  • 1 blikje tonijn
  • 1 rode ui
  • 50 gr rucola
  • 12 zwarte olijven
  • 1/2 citroen
  • 6 blaadjes verse basilicum
  • 2 tl oregano
  • peper
  • 4 el olijfolie

Nodig: vergiet, saladeschaal

Bereiden: Doe de witte bonen in een vergiet en spoel af onder de kraan. Doe in de saladeschaal.

Schil en snipper de ui. Ik hou van rode ui, maar wil deze niet de hele dag nog proeven. Snij heel fijn, dan heb je daar geen last van. Doe de ui ook in de schaal en schep de tonijn erbij.

Voeg nu de rucola toe, en meng met de witte bonen, tonijn en ui.

Snij de blaadjes basilicum fijn en doe in de schaal. Pers het sap uit 1/2 citroen en schenk samen met de olijfolie bij de salade.

Voeg tot slot de zwarte olijven toe en breng de witte bonensalade met tonijn op smaak met wat peper en oregano.

Als je tijd hebt, zet je de salade nu even weg zodat de smaken kunnen mengen. Maar heb je dat niet, serveer dan direct! Enjoy!

witte bonensalade met tonijn

Ga je aan de slag met dit recept voor witte bonensalade met tonijn? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.