Zoete aardappel pannenkoek met rode biet en geitenkaas

2

Wie zegt dat pannenkoeken alleen zoet horen te zijn? Ik niet hoor! Ik hou eigenlijk veel meer van een hartige pannenkoek. Dan heb ik ook veel meer het idee dat ik echt heb gegeten, een echte maaltijd zeg maar. Ik ga altijd los met het beleg, en in deze zoete aardappel pannenkoek met rode biet en geitenkaas verwerkte ik zelfs al groente in het beslag. Super lekker!

zoete aardappel pannenkoek

Regelmatig staan hier pannenkoeken op tafel, want de meiden zijn er dol op. Maar terwijl zij kiezen voor fruit (ja, echt!), stroop en poedersuiker, zorg ik altijd voor een eigen vulling. Ik eet mijn pannenkoek dus meer als een soort wrap, wel zo lekker. Een van mijn favoriete manieren om mijn pannenkoek te beleggen is door er rode biet en geitenkaas op te doen. Avocado en zalm is trouwens ook een topcombi!

zoete aardappel pannenkoek

Pannenkoeken bakken was eigenlijk nooit mijn sterkste kant. Ja, ik zeg het maar gewoon… Maar wat ik in de loop van de jaren wel heb ontdekt, is dat je een goede pannenkoek bakt in een goéde pan. Klinkt natuurlijk logisch, want goed gereedschap is vaak al het halve werk. De tweede stap is om ervoor te zorgen dat je beslag dun genoeg is. Niet waterig, niet plakkerig, maar mooi vloeibaar. Dat het zo van de lepel afloopt.

zoete aardappel pannenkoek

Om nog even op die goede pan terug te komen… Het is natuurlijk wel zo handig als de pan je een beetje helpt bij het bakken. Bij DekaMarkt kun je nu sparen voor een complete Tefal pannenset. En die pannen van Tefal hebben een Thermo-spot, waarmee je dus precies kunt zien wanneer de pan warm is. Pas dán schenk je het beslag voor de zoete aardappel pannenkoek in de pan, en dan kan het dus niet meer misgaan.

zoete aardappel pannenkoek

Tot en met zaterdag 26 november 2016 ontvang je bij DekaMarkt bij elke € 10,- aan boodschappen 1 pannenzegel. Ben je op zoek naar meer inspiratie en recepten, dan zou ik zeker een kijkje nemen op de actiepagina van DekaMarkt. Ik ga in elk geval nú het recept voor de zoete aardappel pannenkoek met rode biet en geitenkaas met je delen.

zoete aardappel pannenkoek

Zoete aardappel pannenkoek met rode biet en geitenkaas

Voor 2 pannenkoeken:

  • 125 gr zoete aardappel, gekookt
  • 2 eieren
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 2 el boekweitmeel
  • 100 gr rode biet
  • 50 gr geitenkaas
  • 2 handjes rucola
  • 6- 8 walnoten
  • drupje honing
  • 1 tl oregano
  • peper
  • zout

Nodig;

keukenmachine, Tefal pannenkoekenpan

Bereiden:

Zorg dat de zoete aardappel al gekookt is. Ben je nog niet zo ver? Schil dan de zoete aardappel en kook deze in een pan met een laagje water in zo’n 10 minuten gaar.

Doe de (afgekoelde!) zoete aardappel samen met de eieren, de melk en het boekweitmeel in de keukenmachine en blend tot een glad beslag. Voeg nog een snuf zout en wat peper toe.

Verwarm de Tefal pannenkoekenpan op het vuur (op een elektrische of keramische plaat kan ook, inductie niet) en wacht tot de Thermo-spot egaal rood gekleurd is. Schep nu met een soeplepel wat beslag in de pan en draai de pan ondertussen zodat het beslag goed kan uitlopen.

Wacht tot de bovenkant van de zoete aardappel pannenkoek ook gestold is en draai dan voorzichtig met een spatel om. Bak de onderkant nog even mooi bruin en herhaal deze stap voor de rest van het beslag.

Beleg de zoete aardappel pannenkoek met wat rucola, rode biet en geitenkaas. Hak de walnoten grof en strooi ze over de pannenkoek. Druppel eventueel wat honing over de geitenkaas en walnoten en maak het gerecht af met wat gedroogde oregano. Enjoy!

zoete aardappel pannenkoek

Ga jij aan de slag met dit recept voor zoete aardappel pannenkoek met rode biet en geitenkaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met DekaMarkt. Lees hier mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Lekker recept dit weer chick! Ik gebruik sowieso de laatste tijd vaak rode bieten in mijn gerechten. Niet alleen een heerlijke smaak, je gerecht ziet er ook meteen lekker kleurrijk uit. Win-win 😉

    Liefs, Merel

Laat een bericht achter