Havermout yoghurt met banaan

21

Goedemorgen! Het is weer zondag en volgens mij heb ik er een gewoonte van gemaakt om op deze dag een ontbijt recept met je te delen. Normaal ben ik niet zo van de vaste recepten op vaste dagen, maar de zondag lijkt daar een uitzondering op te zijn. Ik zeg wel steeds dat ik niet zo’n ontbijter ben, maar eigenlijk vind ik het maar wat leuk om nieuwe dingen te bedenken waar ik mijn dag goed mee kan starten. Zoals deze havermout yoghurt met banaan bijvoorbeeld. Dit zou ik elke dag wel willen eten….

havermout yoghurt

En dat kan ook, want voor dit ontbijtje hoef je eigenlijk niet zo heel veel te doen. Easy peasy dus! En daar hou ik van. Want dat ik niet zo’n ontbijter ben, komt eigenlijk vooral door een tekort aan tijd. In de ochtenden is het hier vaak hectisch aan tafel. Ik smeer boterhammen, vul lunchtrommels, maak tussendoortjes klaar en drink zelf nog snel een glas groene sap. Daarna breng ik de dames naar school en begint mijn werkdag.

havermout yoghurt

Meestal duik ik dan direct de keuken in en sta ik tussendoor al te proeven van de gerechten die ik klaar maak. Een soort verlaat ontbijt dus. Deze maand begon ik met project #backtonormal en een van mijn speerpunten was ook dat ik weer wat meer variatie zou aanbrengen. Een kom warme havermoutpap is echt niks voor mij, daar gruwel ik van. Maar goed ontbijten – en dus niet alleen een glas sap – betekent ook dat ik mijn good old havermout wel weer uit de kast heb gehaald.

havermout yoghurt

Deze havermout yoghurt met banaan is een variatie op de ontelbare manieren waarop ik overnight oats klaar maak. Het is zo simpel dat het eigenlijk geen recept te noemen is. Maar ik kreeg dus laatst een geniale ingeving. Geniaal ja, zo vond ik dat echt! Want ik ben dus wel grote fan van koude havermout ontbijtjes. Normaal maak ik die klaar met plantaardige melk, maar deze keer ging ik aan de slag met Griekse yoghurt. Oh oh, wat is dit goed! Hier kun je natuurlijk ook weer alle kanten mee op, en dat is vooral wat ik de komende tijd ga doen. Variëren dus!

havermout yoghurt

Havermout yoghurt met banaan

Voor 1 ontbijtje:

  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 40 gr havermout
  • 1 rijpe banaan
  • topping naar keuze: banaan, blauwe bessen, walnoten, rozijnen

Nodig: schaaltje, stukje plastic folie

Bereiden: Schenk de yoghurt in een schaaltje. Voeg de havermout hier aan toe en roer goed door. Dek af met een stukje plastic folie en zet overnight in de koelkast. Vind je dat te koud, dan kun je het ook buiten de koelkast een nachtje laten staan.

De volgende ochtend prak je de rijpe banaan en deze voeg je toe aan de havermout yoghurt. Roer goed door en maak dit ontbijtje af met jouw favo topping. Ik ging voor wat walnoten, blauwe bessen en rozijnen.

Enjoy!

havermout yoghurt

Ga je aan de slag met dit recept voor havermout yoghurt met banaan? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

21 reacties

  1. Ik ben sinds een aantal jaar weer dol op havermout! Mijn favoriet is met blauwe bessen (als ze in het seizoen zijn en niet zo duur), amandelen en kokossnippers. En als ik mezelf heel erg wil verwennen met een scheut ahornsiroop..

  2. Ik maak mijn overnight oats 9 van de 10 keer ook met kwark of Griekse yoghurt. Zeker om het mee te nemen als ontbijt naar mijn werk is dat ideaal, omdat het met amandelmelk nog wel eens wil gaan lekken in mijn tas. Hierdoor blijft het wat dikker en dat vind ik eigenlijkook bet wat lekkerder. En inderdaad genoeg variaties. Vanwege nationale pindakaasdag morgen heb ik er net een in de koelkast gezet met mandarijntjes, pindakaas, kaneel en blauwe bessen. Hmmm

  3. Net mijn kommetje turkse yoghurt met havermout in de koelkast gezet. Ben benieuwd morgen. Ik eet meestal of turkse yoghurt of havermout als ontbijt dus leuk om eens te kijken hoe deze combi is.

  4. Is dat overnight in de koelkast stoppen echt nodig? Ik pak gewoon de ingrediënten die je hierboven opsomt, meng ze en eet meteen. Lekker! Of zie ik dat verkeerd? Enkel wanneer ik wat chiazaadjes toevoeg, dan geef ik die eerst de kans om te zwellen.

  5. Ik deed het altijd met volle griekse yoghurt.
    Maar sinds een paar dagen met volle yoghurt.
    Pak een leeg emmertje van de griekse yoghurt.doe daar de helft of meer volle yoghurt in met 5 volle eetlepels havermout zet het voor de nacht in de koelkast.volgende morgen schep ik er 2 eetlepels uit in een kom en doe daar nog gepureerde ananas bij. Smullen maar. Als ik weer trek krijg pak ik weer wat.das mooi als je wat extra maakt.kan je zo weer als gezond tussendoortje weer pakken.

  6. Arianne Burgers op

    Gisteravond gemaakt. Ik neem altijd het recept van de muesli, maar was echt aan iets anders toe. Heerlijk was het. Topping van cashewnoten en Kersen. I.p.v. yoghurt heb ik kwark gebruikt. Mijn dag begint goed, bedankt

  7. Ik kook eerst de havermout en doe die samen met Griekse yoghurt en wat vanille er door en dan met blauwe
    bessen of met plakjes banaan.

  8. Josiemartie op

    In het kader van Mei Plasticvrij (al is het dan alweer juni): waarom steeds weer die plasticfolie? Waarom dit schaaltje niet gewoon afdekken met een bordje, of het hele mengsel in een bokaal met deksel klaarmaken?

    • Mind Your Feed op

      Ja, goede vraag!! En goede oplossing ook! Dit kan zeker en scheelt weer plastic. Thanks voor je toevoeging!

    • Hoi, ik bereid alles in mijn maatbeker.
      Daarna giet ik het over in een afsluitbaar potje ”van wat dan ook” die is omgespoeld.
      Dan hoeven die ook niet naar de glasbak.
      Maar er zijn nog genoeg afsluitbare tupperware bakjes te koop.
      Vandaag was mijn aller eerste keer dat ik een Havermout mengseltje maakte.
      Vanille yoghurt 200ml en 3 eetlepels Havermout en wat blauwe besjes.
      Die heb ik in een afsluitbaar bakje gedaan waarin een groente dressing zat van de Lidl.
      Dan hoef ik die nog niet weg te gooien.
      Nu staat dit mengseltje even in de koelkast.
      Straks ga ik nog wat winkelen en zoek ik naar wat meer om in te mengen zoals kaneel en wat hazelnootjes gemalen.
      En ja… ik zie wel :o))
      Ik ben dit ontbijtje gaan opzoeken omdat mijn cholesterol wat te hoog ligt.
      De koffiebonen koffiezetapparaat heb ik al naar de kelder gebracht omdat 1 bakje koffie hiervan 1,0 cafestol bevat. En koffie met een koffiepatch 0,1
      Dus dat scheelt al een flinke jas aangezien ik al gauw op 8 a 10 bakkie op een dag zit.
      Verders rook of drink ik niet hoor.
      Maar even hierbij te blijven met de Havermout ontbijtjes :o))
      Wat later in de middag ga ik mijn mengseltje oppeuzelen.
      Dank jullie allemaal voor jullie uitstekende ideeën.
      Smulse

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.