Mueslirepen met bosvruchten en crumble

0

Goedemorgen! Ben jij al klaar voor vandaag?! Nee, wacht, er moet nog wel ontbeten worden natuurlijk! Ik heb vandaag weer eens een heus verwenontbijtje voor je. Daar werd het wel weer eens tijd voor. En of je nou nog tijd hebt om thuis te ontbijten, of al snel op pad moet, deze mueslirepen met bosvruchten en crumble kunnen altijd. Zo begin je de dag pas echt goed….

mueslirepen met havermout

Ik hou van uitgebreid ontbijten. Maar om eerlijk te zijn heb ik er ook niet altijd de tijd voor. Ja, in het weekend, maar doordeweeks echt niet hoor. Dan staat de tafel vol met bakjes en trommels die gevuld moeten worden voor school. Ik smeer en snij en doe van alles – koffie! – en heb geluk als ik even een moment heb om mijn sap te drinken.

mueslirepen met bosbessen

Toen ik door Hero gevraagd werd om aan de slag te gaan met hun original bosbessenjam dacht ik meteen aan een ontbijtrecept. Een verwenontbijt. Dat je van tevoren kunt klaarmaken, want zo kun je elke ochtend – dus ook doordeweeks – de dag goed starten.

mueslirepen met blauwe bessen

Dit is niet zomaar een ontbijtcakeje, want door de muesli krijgt deze reep een extra bite! Voor deze mueslirepen met bosvruchten en crumble gebruik je het liefst zelfgemaakte muesli maar je kunt het natuurlijk ook kant-en-klaar in de winkel kopen. De bosbessenjam van Hero bevat vooral fruit, waardoor dit ontbijtje lekker zoet is, maar naar mijn smaak zeker niet to much

mueslirepen met blauwe bessen

Mueslirepen met bosvruchten en crumble

Voor 6 stuks:

  • 100 gr muesli
  • 125 gr Hero Original bosbessenjam
  • 50 gram havermout
  • 50 gr bloem
  • 40 gr boter op kamertemperatuur
  • 4 el honing
  • 2 eieren
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Nodig: mengkom, cakeblik, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe 75 gr muesli (hou dus iets achter), de havermout, bloem, boter, honing en eieren in de mengkom. Voeg hier het vanillepoeder, bakpoeder en een snuf zout aan toe.

Kneed alle ingrediënten door elkaar.

Maak het bakpapier iets vochtig, frommel op tot een prop en trek voorzichtig uit elkaar. Bekleed hier het cakeblik mee.

Schep nu de helft van het mengsel voor de mueslirepen in het cakeblik. Gebruik de bolle kant van een lepel om goed uit te spreiden. Zorg dat de repen overal even dik zijn.

Schuif het cakeblik voor 10 minuten in de warme oven.

Haal uit de oven en smeer de Hero Original bosbessenjam uit over de mueslirepen. Verdeel nu de andere helft van het mengsel over de jam en strooi er tot slot nog wat losse muesli over.

Schuif de mueslirepen met bosbessenjam nu voor 20 minuten in de warme oven. Laat even afkoelen en snij daarna in ongeveer 6 stukken.

mueslirepen met blauwe bessen

Ga je aan de slag met dit recept voor mueslirepen met bosvruchten en crumble? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Deze blogpost betreft een samenwerking met Hero. Lees hier mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter