Ontbijttaart met yoghurt en aardbeien

4

De problemen van een foodblogger. Begrijp me niet verkeerd, ik heb de leukste baan van de wereld! Maar soms zijn er van die dingen… een normaal mens zou er zijn hoofd niet over breken. Ik dus wel. En dan heb ik het dus over de titel van deze blog. Want ja, die moet wel een beetje pakkend zijn. Dat jij denkt, heee, ik lees verder want ik ben benieuwd naar het recept. Maar ik weet werkelijk waar niet hoe ik dit moet noemen. Lekker was het. Dat zeker! En makkelijk om te maken ook. De naam? Ik weet het nog steeds niet. Een ontbijttaart met yoghurt en aardbeien. Zoiets?

ontbijttaart

Ik vind mijn baan nog steeds helemaal te gek, maar ik had van tevoren nooit bedacht dat er zoveel bij zou komen kijken. Wat ooit begon met een beetje bloggen, is nu een fulltime bezigheid geworden en daar ben ik nog steeds maar al te blij mee. Maar dat je dan moet nadenken over hoe je een recept noemt… pfff, soms weet ik het zelf gewoon niet. Ik gooide namelijk lukraak wat ingrediënten bij elkaar en toen kwam deze lekkere ontbijttaart tevoorschijn….

Ik had het best gemist, uitpakken voor het ontbijt. Tot mijn grote schaamte zag ik dat het laatste ontbijtrecept van begin juni was. Oeps…. Ik weet wel hoe dat komt. Want sinds die tijd is het bij ons gewoon enorm druk in het weekend. Ik heb helemaal geen tijd voor uitgebreide ontbijtjes…. Na de vakantie wil ik daar zeker verandering in gaan brengen. En deze ontbijttaart met yoghurt en aardbeien is alvast een goed begin!

ontbijttaart

Ontbijttaart met yoghurt en aardbeien

Voor 1 verwenontbijtje

  • 20 gr havermeel
  • 20 gr amandelmeel
  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 el volle kwark
  • 5 aardbeien
  • 1 tl amandelschaafsel
  • beetje boter om in te vetten

Nodig; zeef, mengkom, klein ovenschaaltje

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het ovenschaaltje in met een beetje boter.

Hang de zeef boven de mengkom en zeef hier het havermeel en het amandelmeel in. Heb je geen havermeel in huis, dan kun je ook 20 gr havermout tot meel malen in de blender of in een koffiemolentje.

Voeg dan de vanillepoeder, kaneel, bakpoeder en een snuf zout toe.

Prak de rijpe banaan en voeg toe aan de kom. Tik het ei boven de mengkom en kluts even goed door. Schep een flinke lepel kwark bij het beslag.

Snij 4 van de 5 aardbeien in kleine stukjes. Laat de laatste aardbei nog even heel. Roer de aardbeien door het beslag.

Schenk nu de inhoud van de mengkom in het ovenschaaltje. Snij de laatste aardbei in plakjes en leg deze bovenop de ontbijttaart met yoghurt en aardbeien. Strooi nog wat amandelschaafsel on top.

Schuif het ontbijttaartje voor 20 – 25 minuten in de warme oven. En dan, goedemorgen!

Ga jij aan de slag met dit recept voor ontbijttaart met yoghurt en aardbeien? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

  1. Tja, een van de moeilijkste dingen is het bedenken van een pakkende kop. Vaak moet het er in een keer uitkomen. Inderdaad yoghurttaart met aardbeien is een kookboekterm, niets mis mee maar zeker niet uitnodigend. Nu even terug naar het recept. LAURA merkt terrecht op dat er geen spat yoghurt in verwerkt wordt. Kwark is natuurlijk een afgeleide van yoghurt dus het blijft in de familie.
    Overigens ziet het er smaakvol uit en deze week ga ik het zeker uitproberen want ik heb het gevoel dat ik een ingrediënt mis. Ik laat je zeker weten wat mijn ervaring is. Maar hoe dan ook weer bedankt. Ga er maar aan staan om iedere dag weer duizenden mensen te laten genieten van je culinaire rubriek. Klasse, ik doe het je niet na. Geniet van je zondag!

Laat een bericht achter