Ontbijtwrap met aardbei en kwark

2

Oh, ik kon ze niet laten liggen, de eerste Hollandse (kas) aardbeien lagen bij ons in de winkel en die moésten mee naar huis. Ja echt, moésten mee naar huis, ik kon ze niet weerstaan. Ik zag dat ik vorig jaar trouwens hetzelfde aan de hand had met frambozen die al behoorlijk vroeg verkrijgbaar waren, maar ik ben nu eenmaal een sucker voor zomerfruit. Die kleuren, die smaken, echt… Zó lekker! Ik snoep het liefst het hele bakje achter elkaar leeg, maar als het lukt om mij in te houden, dan maak ik er ook graag makkelijke en snelle ontbijtjes mee klaar. Zoals deze ontbijtwrap met aardbei en kwark, een wel hele makkelijke zomerse start van de dag!

ontbijtwrap met aardbei

Ik heb een beetje een haat-/liefdeverhouding met de zomerkoninkjes…. Ik krijg er namelijk flinke uitslag van als ik ze niet eerst heel goed onder het warme water was, maar meestal ben ik te eigenwijs en ongeduldig en eet ik ze zo van het kroontje af. Ja, echt, zo lekker vind ik ze, zeker als ze straks zo enorm zoet zijn… Meestal moet ik dat dus bekopen met rode vlekken all over, en flinke jeuk. Maar ach….  Ook lekker, en natuurlijk een gouden combi, is om er dan nog een glas champagne bij te drinken, bubbels zijn ten slotte altijd goed…. Maar laten we dat op deze doordeweekse ochtend maar niet doen, dat is misschien meer voor een zondags verwenontbijt!

De laatste weken zette ik steeds op zondag een wat uitgebreider ontbijtrecept online, maar doordeweeks moet er natuurlijk ook gegeten worden. Ik maakte deze makkelijke ontbijtwrap en eigenlijk mag het bijna geen recept heten. Maar omdat het zo eenvoudig én lekker is, zet ik het toch online. Juist op de werk- en schooldagen is het fijn om zo iets simpels klaar te kunnen maken. Ik verwerkte uiteraard mijn zomerliefde in deze omeletwrap en wat mij betreft kan er dan weinig meer fout gaan hoor!

ontbijtwrap met aardbei

Ontbijtwrap met aardbei en kwark

Voor 1 wrap:

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels kwark
  • 5 aardbeien
  • optioneel; verse munt, kaneel, vanillepoeder, kokosrasp
  • olie om te bakken

Nodig; mengkom, koekenpan

Bereiden: Kluts de eieren in een schaaltje en verwarm wat olie in de pan. Schenk de eieren in de pan en laat de omelet zachtjes gaar worden. Het vuur hoeft dus niet te hoog!

Was de aardbeien en snij er dunne plakjes van.

Meng de kwark met bijvoorbeeld wat kaneel, vanillepoeder, kokosrasp of verse fijngesneden muntblaadjes.

Wanneer de ontbijtwrap van ei klaar is, laat je deze heel even afkoelen om daarna in te smeren met de kwark en te beleggen met de aardbeien. Rol voorzichtig op en geniet ervan! Ben je op zoek naar meer tips om te ontbijten zonder brood? Ik zette ze allemaal voor je op een rijtje!

ontbijtwrap met aardbei

Ga je aan de slag met dit recept voor ontbijtwrap met aardbei en kwark? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Al eens geprobeerd om je aardbei even in koude melk onder te dompelen? Afdeppen en opeten. Zou moeten helpen tegen allergie. Bedankt voor het weeral lekkere ontbijt idee

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.