Oven pannenkoek met appel en kaneel

19

Het liefst begin ik de kerstochtend heel erg rustig aan…. kopje koffie in bed, nog even niets hoeven. De drukte barst in de middag ongetwijfeld los, en daarom geniet ik extra van de stilte van de ochtend. Ik hou van deze dagen, alsof er een soort magie over hangt, en het liefst blijf ik nog even in mijn bubbel voordat ik de hectiek in stap. Het ontbijt is voor mij dan ook vooral een moment van het gezin, het liefst nog allemaal lekker in pyjama, met uiteraard de kerstmuziek alvast aan…. Daarna duiken we meestal op de bank met een filmpje en probeer ik de rust nog even vast te houden…. Het ontbijt is niet het moment voor mij om enorm uit te pakken, maar ik vind het wel leuk om wat speciaals op tafel te zetten. Naast een kersttulband die ik dit jaar wil maken, maak ik ook deze oven pannenkoek met appel en kaneel. En een beetje poedersuiker….

oven pannenkoek3

Pannenkoeken bij het ontbijt zijn natuurlijk altijd een feestje! Nou heb ik al heel wat pannenkoek varianten op de blog staan – wat dacht je van yoghurt pannenkoekjes, havermout pannenkoeken, zoete aardappel pancakes, of speculaas pannenkoeken – maar nog niet eerder had ik de pannenkoek in de oven klaar gemaakt. En dat is dus eigenlijk wel zo gemakkelijk…. want bij pannenkoeken maken sta ik toch vaak wel 20 minuutjes in de keuken om ze allemaal te bakken. En ondertussen staan er dan twee hongerige dames achter me, te wachten tot ik klaar ben… Niet heel ontspannen, en ook niet mijn idee van een rustige kerstochtend…

oven pannenkoek met appel en kaneel

Deze pannenkoek gaat dus de oven in, en dan doet de oven zijn werk. Ook die is wel 20 minuutjes bezig, maar terwijl de pannenkoek langzaam goudbruin kleurt, heb ik mooi nog even de tijd voor een kop koffie. Oh, en om ál die cadeautjes onder de kerstboom uit te pakken natuurlijk #hintvoorSimon En ondertussen vult het hele huis zich met een heerlijke geur! De oven pannenkoek met appel en kaneel is trouwens het lekkerst als je deze direct serveert. Voor het mooie en kerstige gevoel strooide ik er nog wel wat poedersuiker over!

oven pannenkoek met appel en kaneel

Ga jij deze oven pannenkoek maken op kerstochtend? Ik vind het leuk als je jouw foto’s met mij deelt via social media, gebruik de #MYFviertkerst of tag @MindYourFeedNL in je bericht!

Oven pannenkoek met appel en kaneel

  • 75 gr speltmeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 200 ml amandelmelk
  • 3 eieren
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • 2 appels
  • 1 el amandelschaafsel
  • poedersuiker
  • boter om in te vetten

Nodig; mengkom, ovenschaal

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe het speltmeel samen met het amandelmeel in de mengkom en voeg hier het bakpoeder en de kaneel aan toe. Schep even goed om. Schenk nu de melk bij het meel en begin tot een beslag te kloppen. Voeg een voor een de eieren toe, en meng tot een glad en romig beslag.

Snij de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en de schil en snij vervolgens in kleine blokjes. Schep de appels samen met het amandelschaafsel door het beslag.

Vet een ovenschaal goed in met de boter, zorg dat ook de zijkanten en de hoekjes goed ingesmeerd zijn! Giet het beslag in de ovenschaal en schuif de oven pannenkoek in de voorverwarmde oven. Bak nu de pannenkoek in 20-25 minuten goudbruin. Bestrooi met poedersuiker, schenk nog een kop koffie in en geniet van de rust van de kerstochtend.

oven pannenkoek met appel en kaneel

Meer kerstrecepten vind je hier! Wil je een glutenvrije variant maken? Gebruik dan glutenvrij havermeel in combinatie met amandelmeel.

kerstrecepten

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

19 reacties

    • Ik kreeg het niet gaar op 180℃ heb uiteindelijk combistand en 10 minuten extra gedaan maar dan nog was het wat nattigheid niet echt gaar deeg…geen idee waar het misgaat.

    • Er staat nooit of heel weinig een afmeting van de bakblikken of schotels waarin het recept moet en dat is heel vervelend en zeker wanneer je een cake of zo moet bakken

    • Mind Your Feed op

      Eh….pannenkoeken invriezen is volgens mij niet zo lekker, dan wordt het nattig als je ze laat ontdooien. Maar je kunt natuurlijk de ingredienten delen door 3 en dan een miniversie voor jezelf klaar maken!

  1. Ooooh Reny dit ziet er weer fantastisch uit. Dat ga ik zeker proberen. Heb alles in huis. Lekker snel in elkaar gedraaid en heerlijk voor de kinderen op een examenmorgen. Dankjewel!

  2. Het ziet er heerlijk uit, die gaan wij zeker proberen! Maar bakpoeder, bedoel je daar bakingsoda mee of juist wijnsteenbakpoeder?

    Gr!

    • Mind Your Feed op

      Ik bedoel bakpoeder, gewoon uit de supermarkt. Je kunt ook wijnsteenbakpoeder gebruiken hoor! Baking soda werkt niet hetzelfde dus dat kun je niet 1 op 1 vervangen…

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.