Yoghurt havermoutcake met vijgen en peer

2

Eigenlijk had ik dit recept gisteren al online willen zetten. Zodat je gelijk de keuken in zou kunnen duiken om een heerlijk verwenontbijtje klaar te maken. Maar. Je raadt het vast al. Dat is dus niet gelukt… De dingen lopen hier zo ontzettend door elkaar de afgelopen weken, dat ik er soms niet eens aan toe kom om een recept uit te werken…. Ach ja, alles voor het goede doel. En ik denk eigenlijk dat deze yoghurt havermoutcake met vijgen en peer op een doordeweekse dag ook prima smaakt! Of je slaat het recept alvast op voor komend weekend….

yoghurt havermoutcake

Vorige week is ons huis officieel in de verkoop gegaan. Spannend!! De weken ervoor stonden in het teken van de foto’s maken, dus dat betekende heel veel opruimen en schoonmaken. Nou kan het bij ons thuis best wel een bende worden, met 2 jonge kinderen die van alles laten slingeren. En dan werk ik natuurlijk ook nog vanuit huis… mijn halve kamer staat vol met spullen die ik nodig heb voor mijn blog. Zie dat allemaal maar eens weg te ruimen. Echt, wat een klus was dat!

yoghurt havermoutcake

Nu geniet ik dus wel van een heerlijk schoon en opgeruimd huis. Niet dat het zo vies was hoor, maar je kent vast wel die plekjes onder de bank en achter de kast waar je niet zo heel vaak komt… Met 4 personen in huis vind ik het eigenlijk ook nog best een klus om het echt goed bij te houden ook. Maar dat moet deze weken wel gebeuren, als er mensen komen kijken moet het toch nog wel een leuk huis zijn, haha!

yoghurt havermoutcake

Tussendoor kook en bak ik lekker door en afgelopen week had ik weer eens zin in een herfstig ontbijtje. Toen ik bij de groenteboer de verse vijgen zag liggen, kon ik ze niet weerstaan. Heerlijk om zo te eten, maar ik vind het ook lekker om ze in cakes of taartjes te verwerken. Deze beauties geven een heerlijk zoete smaak, waardoor je in deze yoghurt havermoutcake ook verder geen suiker of zoetmakers nodig hebt.

yoghurt havermoutcake

Yoghurt havermoutcake met vijgen en peer

Voor 1 ontbijtcake:

  • 50 gr havermout
  • 75 ml (volle) yoghurt
  • 4 eieren
  • 2 vijgen
  • 1 zoete appel
  • 2 kleine peren
  • 1/2 tl koekkruiden
  • snuf zout
  • boter om in te vetten

Nodig; ovenschaal 15 x 20 cm, mengkom

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met wat boter.

Snij de peren en appel in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij daarna in partjes.

Ik haal altijd nog even de steelaanzet weg bij de vijg. Snij de vijgen ook in partjes, haal zo’n 10 stukjes uit elke vijg.

Bedek de bodem van de ovenschaal met het fruit. Dit leg je op en over elkaar, het hoeft niet heel netjes.

Kluts de eieren in de mengkom en schenk hier de yoghurt bij. Voeg de havermout, koekkruiden en een snuf zoet toe en roer goed door elkaar.

Schenk het yoghurt havermout mengsel over het fruit in de ovenschaal.

Schuif de yoghurt havermout cake met vijgen en peer nu voor 25 – 30 minuten in de warme oven. En genieten maar!

yoghurt havermoutcake

Ga jij aan de slag met dit recept voor yoghurt havermout cake met vijgen en peer? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Ik heb de cake gemaakt. Ik heb banaan op de bodem gelegd en (ontdooid) zomerfruit er over heen gedaan. Daarna het beslag. Ik had geen koekkruiden, heb kaneel gebruikt. Ik vond het een beetje flauw, misschien door het ontbreken van koekkruiden of was de oorzaak het fruit? Ik wil het in ieder geval nog eens proberen. Maar het is prima te eten, ben blij met het recept!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.