Bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam

0

Nu de dagen weer korter zijn en het buiten steeds frisser wordt, krijg ik zin in lekker binnen cocoonen. Open haard en kaarsjes aan, gordijnen dicht, we maken het zelf wel gezellig en warm. Zeker in het weekend vind ik dat heerlijk, als er verder niet zoveel plannen meer zijn en we toch niet echt de deur meer uit hoeven. Het liefst zet ik de lage tafel vol met lekkere snacks, zoals deze bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam en kijken we de hele middag film met z’n allen.

bladerdeeghapjes met brie

Ik hou van dat soort weekenden. Ze komen niet heel vaak voor, want we zijn allemaal druk genoeg. Maar als het voorkomt dat we op zaterdagmiddag thuis zijn met z’n vieren, dan duik ik meestal nog snel even de keuken in om wat smakelijke hapjes klaar te maken. De ingrediënten voor deze bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam heb ik eigenlijk standaard wel in huis en deze lekkere hartige taartjes doen het altijd goed!

bladerdeeghapjes met brie

Toen Hero mij vroeg om aan de slag te gaan met hun vernieuwde abrikozenjam wist ik dan ook gelijk wat ik wilde gaan maken. Deze bladerdeeghapjes met brie heb ik nou al zo vaak klaar gemaakt maar waren nog niet eerder in receptvorm op de blog verschenen. Prima moment om dat wel een keer te doen nu, want recepten voor lekkere borrelhapjes heb je nooit genoeg! Zeker nu we richting het einde van het jaar gaan en er vast binnenkort veel gezellige borrels op de planning staan!

bladerdeeghapjes met brie

Niet alleen zit de abrikozenjam van Hero in een nieuwe jampot, ook de receptuur is aangepast. Slechts 4 pure ingrediënten, geen onnodige toevoegingen, precies zoals een goede jam hoort te zijn. Deze bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam zijn echt supermakkelijk klaar te maken. Geloof me, deze weekendbites komen vast nog vaker op tafel!

bladerdeeghapjes met brie

Bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam

  • 6 vellen bladerdeeg
  • ½ punt brie
  • 1 pot Hero abrikozenjam
  • 6 walnoten
  • boter om in te vetten

Nodig: Muffinvorm, houten pollepel, uitsteekring 10 cm

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvorm licht in met de boter.

Laat de vellen bladerdeeg even ontdooien zodat ze straks makkelijker in de muffinvorm te leggen zijn.

Gebruik de uitsteekring om uit elk vel bladerdeeg een cirkel te steken. Leg deze in een van de muffinvormpjes. Druk zachtjes aan, zodat een bakje ontstaat.

Schuif de muffinvorm met bladerdeegbakjes voor 10 minuten de oven in.

Snij in de tussentijd de brie in blokjes. Hak de walnoten in fijne stukjes.

Haal de bakjes uit de oven. Gebruik de achterkant van een houten pollepel om het midden van de bladerdeegbakjes voorzichtig naar beneden te duwen.

Vul elk bakje met wat blokjes brie. Zorg ervoor dat het bakje goed gevuld is. Schep dan op de brie ongeveer 1 tl Hero abrikozenjam.

Strooi wat van de gehakte walnoten over de bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam en schuif de bakjes nog voor 8 – 10 minuten de oven in.

Deze bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam zijn het allerlekkerst als je ze lauwwarm serveert. Laat heel even afkoelen als ze uit de oven komen, maar zet ze dan direct op de borreltafel.

bladerdeeghapjes met brie

Ga je aan de slag met dit recept voor bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Deze blogpost betreft een samenwerking met Hero. Lees hier mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter