Worstenbroodjes met oude kaas

0

Dat was de Kerst! Heb jij ook zulke heerlijke dagen gehad? Bij ons begon het feest al op de zaterdag voor Kerst, met een uitgebreid diner met de hele familie. Ruim 30 van mijn liefste mensen bij elkaar, heerlijk! En gisteravond sloten we af met een goed gevulde tafel bij mijn ouders thuis. Voor het eerst in jaren stond niet het gourmetstel aan maar kookten we weer eens zelf. Wat een feestje ook! En nu gaan we echt richting het einde van het jaar. Aftellen maar…! Ik deel de komende dagen wat makkelijke borrelhapjes voor Oudejaarsavond met je. Niets geen lastig gedoe, want nog steeds geen stress… Wat dacht je bijvoorbeeld van deze makkelijke worstenbroodjes met oude kaas?!

worstenbroodjes

Ik heb dus genoten van Kerst! Dat begon al in het weekend, waarin ik met de hele familie aan een lange tafel schoof. Iedereen had een gerecht klaar gemaakt, van stoofvlees tot paëlla en van burrito’s tot aardappel gratin. Lekker samen eten, met het bord op schoot en genieten van elkaars gezelschap. Het was een avond voor in de boeken, zo fijn om samen te zijn!

Op Eerste Kerstdag deden we heel rustig aan en waren we met z’n vieren gewoon thuis. Haard aan, gordijnen dicht, een kerstfilm-marathon op Netflix en de borrelhapjes op tafel. Oh, en gewoon in joggingbroek, ook erg relaxed. En gisteren schoven we dus met het gezin aan bij mijn ouders, samen met al mijn zussen, broers en aanhang. Er werd zelfs een hele kalkoen klaar gemaakt. Nou dan weet je dat het Kerst is!

worstenbroodjes

Nu dan aftellen richting 2018. Dit jaar is – ok, dat heb ik nu al zo vaak gezegd – voorbij gevlogen…. Natuurlijk blik ik ook even terug de komende dagen, op mijn eigen manier. Maar vooral maak ik van deze dagen gebruik om je nog wat makkelijke inspiratie te geven voor een geslaagde Oudejaars borrel. Hapjes die zo op tafel staan en natuurlijk wel heel lekker zijn! Zoals deze worstenbroodjes met oude kaas, zo klaar!

worstenbroodjes

Worstenbroodjes met oude kaas

Voor 12 kleine worstenbroodjes:

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 4 runderchipolata worstjes
  • 4 tl oude kaas
  • 1 ei
  • sesamzaadjes voor garnering

Nodig; rooster voor in de oven, bakpapier, scherp mes, kwastje, schaaltje

Bereiden: Laat het bladerdeeg in zo’n 5 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met een vel bakpapier.

Snij de vellen bladerdeeg doormidden, zodat je 4 langwerpige velletjes krijgt.

Gebruik een scherp mes om het velletje van de worst open te snijden en verwijder dit voorzichtig.

Leg op elk velletje bladerdeeg in de lengte wat van de oude kaas. Leg hier het runderchipolata worstje op.

Rol dan het bladerdeeg om het worstje heen en druk dit op de rand goed dicht. Leg de worstenbroodjes op de naad en snij in 3 gelijke stukken. Herhaal dit voor de andere velletjes bladerdeeg.

Leg de worstenbroodjes op het bakpapier.

Kluts een ei in een schaaltje en gebruik een kwastje om de worstbroodjes aan de bovenkant te bestrijken met het ei. Strooi er nog wat sesamzaadjes overheen en schuif de worstenbroodjes voor 12-15 minuten in de warme oven. Serveer met wat curry.

worstenbroodjes

Ga je aan de slag met dit recept voor worstenbroodjes met oude kaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.