Bananenbrood met chocolade

10

BananenbroodAf en toe heb je gewoon trek in wat lekkers. Punt. Niets werelds is mij vreemd…. Gezond eten betekent wat mij betreft ook helemaal niet dat je alle lekkere dingen maar moet laten staan! Gezond eten betekent kiezen voor gezonde alternatieven, het liefst suikervrij, en dat je ook werkelijk geniet van wat je eet. En dat lukt met dit bananenbrood zeker wel! Ik maakte dit bananenbrood al eerder en het leuke en makkelijke ervan is dat je eindeloos kunt variëren met de ingrediënten. Deze keer koos ik ervoor om cacao toe te voegen, waardoor het een soort chocolade bananenbrood werd. Hémels!

Deze lekkernij kun je als ware traktatie bij een kop koffie of thee serveren. Maar als tussendoortje mee naar het werk kan natuurlijk ook. Of als late night snack. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Dit bananenbrood is een gezonde keuze omdat deze suikervrij is en gezoet is met het fruit dat ik toevoegde. Bananen staan – onterecht – bekend als dikmakers. Bananen bevatten inderdaad in verhouding een boel koolhydraten, maar deze fruitsuikers zorgen ook voor energie! Door het toevoegen van gezonde vetten aan dit bananenbrood zorg je voor een gedoseerde energieboost en een langer verzadigd gevoel. Bananen bevatten ook veel kalium en vitamine B6.

Ik gebruikte speltmeel. Je kunt het bananenbrood ook glutenvrij maken door amandelmeel of boekweitmeel te gebruiken.

Ingrediënten bananenbrood met chocolade:

  • 150 gram speltmeel
  • 3 eieren
  • 2 bananen
  • 50 gram appelmoes (zonder suiker!)
  • eetlepel honing
  • handje walnoten
  • eetlepel lijnzaad
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 flinke eetlepel bakpoeder

Nodig: mengvorm, cakeblik, bakpapier

Bereiden:  Verwarm de oven voor. Doe in de mengkom 150 gram speltmeel en voeg daar het bakpoeder aan toe. Prak de bananen tot moes en voeg toe aan het meel. Doe ook de appelmoes in de mengkom en schep goed om. Hak de walnoten fijn en doe in de kom, samen met het lijnzaad en de cacao. Nu een goede eetlepel honing erdoor en nogmaals doorscheppen. Als laatste de eieren erbij en met een vork even goed loskloppen in het mensel.

Bekleed het bakblik met bakpapier en zet het bananenbrood in de oven. Op 200 graden ongeveer 50 – 60 minuten.

Bananenbrood

Geniet ervan! Voor wie ga jij dit bananenbrood maken?

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

 

 

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

10 reacties

  1. Ik heb het net gemaakt en ik vind het helemaal niet hemels 🙁 Het smaakt naar niks. Het lijkt een beetje op brood en met roomboter en iets erop is het nog wel te doen maar zo zonder iets erop is het echt niet lekker. En ik heb precies gedaan wat er in het recept staat. Er zit met de bananen, de honing en de appelmoes toch genoeg zoet in maar dat proef ik er niet aan af. Heb er zelfs nog een paar druppels stevia door gedaan maar dat heeft niet geholpen. Het is gewoon een soort brood. Of was dat ook de bedoeling?

    • Mind Your Feed op

      Hoi Vivian,
      Wat jammer dat het bananenbrood je niet bevallen is… Naar mijn mening zit er zeker genoeg zoetigheid in het brood, maar smaken verschillen gelukkig. Ik ben zelf absoluut geen zoetekauw en gebruik uitsluitend natuurlijke zoetmakers. Wat je zou kunnen doen is naar eigen smaak nog wat ingredienten toevoegen; zoals sappige dadels of rozijnen. En een lik roomboter erop vind ik een goed idee van je.
      Het bananenbrood zie ik als een tussendoortje of als vervanger van een koekje bij de koffie. Ik hoop dat je zelf die verwachting ook had.
      Ga je het nog een keer proberen? Zou ik leuk vinden!

      • Ik weet niet of ik het nog eens ga proberen. Ik vind speltmeel best duur en op deze manier word het een erg prijzig tussendoortje. Wat niet erg is als het lekker is. Ergens denk ik ook dat ik misschien iets niet helemaal goed heb gedaan, ik weet het niet. Als ik jou brood vergelijk met die van mij was de mijne echt heel donker, van de cacao. Is cacao poeder soms wat anders dan gewone cacao? En het is een zwaar brood, niet luchtig. Maar dat is misschien ook niet de bedoeling, dat weet ik niet. Het is nu naar de vogeltjes gegaan helaas.

          • Ik had niet echt een cake verwacht maar wel een zoeter brood omdat jij schreef dat het lekker is bij bv een bakje koffie. Dus ik zag het meer als een soort koek zeg maar. En dat was het niet, Nou was dit ook de eerste keer dat ik iets met speltmeel heb gegeten. Vandaag ook voor het eerst speltbrood gegeten en dat is absoluut steviger dan “normaal” brood. Niet zo luchtig en dat wist ik dus niet. Maar ik zal die chocolade cake eens gaan bekijken en als ik dit brood ooit weer eens probeer laat ik zeker de cacao weg.Bedankt 🙂

  2. Bananenbrood zie in de laatste tijd overal verschijnen 🙂 Ik ga er ook eens mee aan de slag moeten, want wil wel eens weten hoe het smaakt.
    Vandaag havermout blauwe bessen banaan muffins gemaakt en deze waren zeker niet slecht 🙂
    Groetjes Julie HAPJESPRINCES

  3. Ik heb het net gemaakt, en ik vind het een succes!
    Lekker met een beetje grasboter er op.
    Hmmm, ik ga dit nu invriezen, zodat ik dit als tussendoortje mee kan nemen naar m’n werk.
    Bedankt voor het delen van het recept!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.