Havermout aardbeien taart

17

Deze havermout aardbeien taart maakte ik speciaal voor mezelf. Juist! En voor alle andere moeders die mijn blog lezen! Het is namelijk bijna Moederdag en ik wilde speciaal voor al deze geweldige vrouwen een taartje maken. Daarmee sluit ik mijn andere lieve lezers niet uit hoor, jullie verdienen ook allemaal dit heerlijke taartje! Maar omdat er hier in huis al weken wordt gestuiterd omdat het zondag Moederdag is, vond ik dat ik ook eens aan de slag moest gaan. Deze havermout aardbeien taart is echt een traktatie, die je jezelf cadeau mag doen, of aan jouw moeder kunt geven. Of je laat deze blog even tactisch aan de vader des huizes lezen, zodat hij met de kids aan de slag kan!

havermout aardbeien taart

Wow, het is alweer ruim 5 jaar geleden dat ik moeder werd. Een piepklein popje, dat eigenlijk helemaal niet geboren wilde worden. Of nou ja, dat wilde ze natuurlijk wel, maar ze werkte niet echt mee. Het was een heftig begin voor Senna en mij, ik liep al ruim overtijd en toen eindelijk de bevalling op gang kwam, bleek ze niet goed te liggen. Een snelle keizersnede zorgde uiteindelijk voor een baby op mijn buik, wat een rare en onverwachte start… Nu, is ze afgelopen november 5 geworden, en stuitert ze al een week of wat door het huis. Heeft ze geheimen die ze niet aan me kan vertellen, want die gaan over tekeningen en cadeautjes die ze voor me heeft gemaakt.

Alweer bijna 4 jaar geleden kwam daar popje 2 bij, kleine grote Lise. Lise wordt over anderhalve maand 4, dus daar is niets kleins meer aan. Toch blijft ze wel altijd mijn kleintje, al is ze het daar natuurlijk zelf niet echt mee eens….Afgelopen week was haar grote zus mee op vakantie met mijn zus en zwager, en was ze dus even de grootste dochter in ons gezin. Een rol die ze zichzelf helemaal eigen heeft gemaakt. Ik hoop dat ze elkaar snel weer vinden als Senna weer thuis is.

havermout aardbeien taart

2 meiden dus, en daar is het voor mij goed mee. Een compleet gezinnetje, waar ik me nog steeds elke dag gelukkig mee prijs. Ik las toevallig deze week mijn blog van vorig jaar nog even terug, waarin ik ook een recept voor een havermout taartje met aardbeien deelde. En ja, herkenning. Moeder zijn is het mooiste, maar tegelijkertijd het lastigste dat er is. Vind ik dan… Ik zou de meiden voor geen goud willen missen, maar ik kan ze regelmatig achter het behang plakken of onder het vloerkleed schuiven. Ach, dat zal er wel bij horen. Voor nu vier ik gewoon lekker Moederdag met ze, geniet ik van deze havermout aardbeien taart, en ben ik weer heel benieuwd welke prachtige knutsels ze dit jaar voor me hebben gemaakt!

havermout aardbeien taart

Havermout aardbeien taart

Voor de bodem:

  • 100 gr havermout
  • 50 gr amandelmeel
  • 50 ml kokosolie
  • 3 el dadelstroop of honing
  • 2 el water
  • boter om in te vetten

Voor de vulling:

  • 100 ml kwark
  • 100 ml kokosmelk (uit blik of pakje van bijv. Go-tan)
  • 1 tl vanillepoeder
  • 2 tl kokosrasp
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 el water

Voor de topping:

  • 6 verse aardbeien
  • 20 blauwe bessen
  • 2 el kokossnippers of kokosrasp

Nodig: kleine springvorm (12 cm), mengkom, steelpan

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met boter.

Meng de havermout met het amandelmeel in de mengkom. Smelt de kokosolie in de steelpan en voeg toe aan de kom, schenk hier nu ook de dadelstroop of honing bij en voeg 2 el water toe. Schep met een lepel door tot een korrelig beslag.

Stort 3/4 van het beslag in de springvorm en gebruik de bolle kant van een lepel om het geheel uit te spreiden over de bodem van de vorm. Als je een mooie egale bodem hebt, voeg je langs de zijkanten van de vorm de rest van het beslag toe. Druk tegen de randjes van de springvorm aan, zorg dat dit overal gelijk verdeeld is.

Schuif de bodem van de havermout aardbeien taart nu de oven in en bak in 15 minuten goudbruin en gaar.

Leg de blaadjes gelatine te weken in koud water.

Maak de mengkom even schoon, of pak een nieuwe, en meng de kwark met de kokosmelk. Voeg hier het vanillepoeder en de kokosrasp aan toe.

Knijp de blaadjes gelatine uit en doe in de steelpan. Voeg 2 el water toe, zet het vuur aan (laag!) en laat de blaadjes oplossen in het water. Schenk bij het kwark-kokosmelk mengsel en roer goed door.

Als de bodem is afgekoeld, schenk je de vulling erin. Nu mag je geduld hebben, want de vulling mag minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Maak de havermout aardbeien taart vervolgens af met verse aardbeien, blauwe bessen en nog wat kokossnippers of -rasp ter garnering.

Hele fijne Moederdag!

havermout aardbeien taart

Ga je aan de slag met dit recept voor havermout aardbeien taart? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

17 reacties

  1. Dat klinkt heerlijk!
    Wordt met kokosmelk de dunne melk geschonken uit een literpak bedoeld of kokosmelk/room uit een blik? En in geval van het laatste: de dikke laag nadat je hem een nacht in de koelkast hebt gezet?
    Graag hoor ik het van je!

    Groetjes, Sonja Franken

    • Mind Your Feed op

      Nee ik bedoel kokosmelk uit een blik of pakje van bijv. Go-tan. Zal het even duidelijker in de blog zetten, thanx!

  2. Marie-Jose op

    Klinkt goed! Ik ga hem in het groot maken denk ik, dan neem ik hem mee naar mijn moeder…

    Kan ik ook speltmeel gebruiken ipv amandelmeel?

    • Mind Your Feed op

      Ja hoor, dat kan wel. Hou er dan rekening mee dat de bodem wel anders wordt, want spelt is niet glutenvrij.

  3. Marjolijn op

    Oh wat ziet dat er heerlijk uit, hier ga ik mijn moeder zeker mee verrassen zondag.
    Bedankt voor dit heerlijke recept!!

  4. Hoi

    Graag wil ik deze taart maken maar dan in een grote springvorm van 26 cm
    Kan ik de ingrediënten dan verdubbelen

    Gr Rima

  5. HIJ WAS VERRUKKELIJK! En bovendien zag hij er prachtig uit.
    Ik ben vooral heel erg blij met het ‘ontdekken’ van deze taartbodem, want die biedt talloze mogelijkheden voor andere taartjes. Taartjes waarbij nu vaak koekjes met boter als basis gebruikt worden, maar die mag ik niet eten.
    Ik ga eens kijken of ik een cheesecake variant ervan kan maken. Heel erg bedankt voor deze in elk geval!

    Zelfs mijn man vond hem heerlijk en die moppert soms nog wel eens als het tè gezond is. (lees: zonder suiker ;))

    Groet, Linda

  6. Kan ik het amandelmeel vervangen door havermeel? Ik heb geen amandelmeel in huis. Dan bestaat je bodem dus uit 100%havermout.

  7. Iemand vraagt hier om vervanging van gelatine. Ik wil graag dit taartje gaan maken met agar agar, dat heb ik namelijk in huis. Iemand toevallig al geprobeerd hiermee? Dan zou ik graag de verhoudingen/hoeveelheid willen weten 🙂

    Alvast bedankt!

  8. Hoi, deze taart ziet er heerlijk uit. Kun je ook een andere vorm van vanillepoeder gebruiken? Gewoon het merg uit een vanillestokje of vanille extract?

Laat een bericht achter