Havermout koekjes met pindakaas en chocola

29

Okee, zal ik alvast maar sorry zeggen…? Sorry, het spijt me, maar dit gebeurde echt afgelopen week in mijn keuken, en ik kan het uitleggen… Het zit namelijk zo… ik had een enorme baaldag. Afgelopen maandag… ik weet niet wat het was, maar er kwam níks uit mijn handen. Echt niets… Dra-ma-tisch! Ik probeerde wat nieuwe recepten uit, maar ik was nergens tevreden mee. Nou is dat nog tot daar aan toe, dat kan de beste natuurlijk wel overkomen. Maar als dan de dinsdag ongeveer op dezelfde manier verloopt, dan is er maar 1 oplossing. Juist, dan bak je havermoutkoekjes met pindakaas en chocola. Dat begrijp je toch wel?

havermout koekjes met pindakaas en chocola

Nee, natuurlijk ga ik geen sorry zeggen! Niet voor deze lekkere koekjes! Want die waren dus eigenlijk een geluk bij een ongeluk…. Maar oh oh, wat had ik maandag een offday zeg… Niet normaal! Ik had dit weekend misschien al iets te veel gewerkt, met afgelopen zaterdag een workshop en daarna het verjaardagsfeestje van mijn vader. Toen besloot ik om op zondag ook nog even bij een event in Amsterdam langs te gaan, wat wel echt heel leuk was. En ik hou gewoon van Amsterdam, ik grijp altijd elke gelegenheid aan om daar te zijn. Maar toen maandag, was het misschien allemaal even te veel geweest. Met nog een to do lijst van hier tot aan de maan en weer terug, schoot ik in de verdediging en kwam er dus helemaal niets meer uit mijn handen.

Ja, er kwam wel wat uit, maar dat mislukte allemaal jammerlijk… Deeg dat niet wilde rijzen, hummus die ik maar niet mooi op de foto kreeg… En de motivatie om te beginnen aan de Mexicaanse gehaktschotel die ik gepland had klaar te gaan maken, ontbrak volledig. Zo’n dag…. Nou ja, dan is er niet meteen paniek hoor, ik besloot om vooral volledig toe te geven aan deze niet zo productieve dag. En toen Linda nog belde en mijn offday volledig herkende, besloot ik dat het mooi was geweest en nam ik de middag vrij. Zo leuk om dat te kunnen bepalen als je eigen baas bent…haha!

havermout koekjes met pindakaas en chocola

Dinsdag weer een nieuwe dag, zo besloot ik. Maar dinsdag verliep dus ook nog niet vlekkeloos…. Die hummus kwam eindelijk op de foto, het recept staat inmiddels online. Maar daarna is het ergens weer een beetje mis gegaan….. er kwam weer helemaal niets zinnigs uit mijn handen, en ik besloot om wat lekkers klaar te maken, met chocola én pindakaas. Want dat helpt toch overal bij?! En dat deed het, want nadat deze havermoutkoekjes uit de oven kwamen begon de zon te schijnen en fleurde mijn humeur ook weer wat op…. Blijkbaar had ik het nodig om even wat minder productieve dagen te hebben, want nadat ik deze te lekkere crunchy koeken op de foto had gezet, heb ik de rest van de middag heerlijk hard zitten werken.

havermout koekjes met pindakaas en chocola

Havermout koekjes met pindakaas en chocola

Voor 6 flinke koeken:

  • 100 gr havermout
  • 30 gr pure chocola ( >70% cacao)
  • 1 ei
  • 1 flinke el pindakaas (2 mag ook!)
  • 1 el honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl vanillepoeder / kaneel

Nodig; mengkom, bakplaat, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Doe de havermout in de mengkom en voeg hier het bakpoeder en het vanillepoeder aan toe.

Hak de chocola in grove stukken.

Voeg een flinke eetlepel pindakaas toe aan de havermout, doe ook de honing erbij en tik het ei boven de kom. Gebruik een lepel om alles door elkaar te mengen en voeg als laatste de chocola toe. Maak nu met je handen een stevige deegbal van alle ingrediënten.

Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en rol hier met je handen bolletjes van. Leg de bolletjes op de beklede bakplaat en druk ze voorzichtig plat, tot ze ongeveer 1 cm dik zijn.

Schuif de bakplaat met de havermout koekjes met pindakaas en chocola voor 15 minuten de oven in. Laat ze volledig afkoelen op een rooster – ja, dit is het lastigste gedeelte! – en geniet er daarna van!

Wist je trouwens dat er binnenkort een pindakaaswinkel opent in Amsterdam?! Echt, nóg weer een reden om naar onze hoofdstad af te reizen….!

havermout koekjes met pindakaas en chocola

Ga je aan de slag met dit recept voor havermout koekjes met pindakaas en chocola, dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

29 reacties

  1. Wat rot van je baaldagen! Hopelijk brengt de rest van de week je veel productiviteit! Ik denk wel dat deze koekjes met chocolade en pindakaas daarbij hebben geholpen. Want dat is zo’n topcombinatie, verrukkelijk!

  2. Las net de Czaar Peterstraat in Adam mag zich een jaar lang de leukste winkelstraat van Nederland noemen. Er staat ook: Zo opende hier vorige week een winkel waar alleen pindakaas te koop is….. dus misschien twee pindakaas winkels in Amsterdam? Ga zeker de koekjes maken! Bedankt.

  3. Ik heb net de koekjes gemaakt, moet zeggen dat ik ze ontzettend droog vindt. ik heb 2 el pindakaas gebruikt en pure chocolade 85%. De smaak is ok maar niet om te zeggen wauw…..

    • Nou dat had ik nou ook. Heb ze af laten koelen en geproefd. Super droog. Ook 2 el pindakaas. De smaak is ook. Maar krijg ze moeilijk weg.

      • Mind Your Feed op

        Oeh, smaken verschillen blijkbaar… Leuk dat je wel aan de slag bent gegaan! Nog een keer proberen? Of wellicht past een ander recept beter bij jou!

  4. Ze staan in de oven ik ben heel benieuwd.
    Het deeg is bij mij wel heel erg plakkerig, alles blijft aan mijn handen plakken, en het was dus lastig om er mooie rondjes van te maken. Wat deed ik verkeerd?

    (Als de smaak goed is, kom ik er wel overheen 😉 )

  5. De koekjes smaken goed, alleen wel droog van binnen… Ik heb nog 3× gechecked of ik misschien de olie of boter over het hoofd had gezien, maar dat zie ik echt niet in de lijst met ingrediënten staan. Ligt het dan aan de soort pindakaas die ik gebruikt heb? Ik weet niet of ik hier merknamen mag noemen, ik gebruikte de standaard pindakaas van een zeer bekend merk….
    Alvast bedankt voor de reactie.

  6. Ik heb nu al allerlei gezonde koekjes proberen te bakken de laatste dagen en heb steeds de recepten gevolgd, De koekjes zagen er ook prima uit maar ze smaakten totaal niet. Ook deze pindakaas koekjes heb ik net gebakken. En ze zijn al weer verdwenen in de vuilnisbak. Brrrrrr….. Conclusie……gezond is niets voor mij. Ik heb suiker nodig om een koekje lekker te vinden. Heeft iemand misschien nog een goeie tip?

  7. Deze maak ik bijna wekelijks. Sinds kort maak ik ze met oergranen in plaats van met alleen havermout. Ook erg lekker en nog knapperiger! Verder volg ik trouw jouw recept, het is gewoon super! Bedankt!

  8. (sorry my written Dutch is crap)

    Nice recipe, thankies. 🙂

    Did a slight variation, replacing the chocolate with banana.
    Added about 2 tl of extra virgin olive oil to keep it from being to dry.
    Also added the juice of about 1/4 of a lemon to add a bit of acidity.

  9. Hallo,

    Kan ik deze koekjes invriezen?

    Ze zijn heel lekker, ik wil er veel van maken (makkelijk vr om mee te geven aan de kids naar school, vandaar)

    Groetjes Bianca

      • De koekjes zitten nu in de oven…de smaak zat goed,want likte mijn handen af ;-))
        Hopelijk zijn ze ook,knapperig!
        Dank u voor t recept!
        Grts,Martine uit Belgie

  10. Eerder gemaakt en vond ze, zoals meer aangeven, onwijs droog en moeilijk weg te krijgen. Ik vermoed dat het heel erg scheelt welke havervlokken je gebruikt. Die van mij nemen onwijs veel vocht op. Vanochtend opnieuw geprobeerd met een dikke lepel gesmolten kokosolie er doorheen. Nu zijn ze heerlijk chewy!

  11. De koekjes zitten nu in de oven…de smaak zat goed,want likte mijn handen af ;-))
    Hopelijk zijn ze ook,knapperig!
    Dank u voor t recept!
    Grts,Martine uit Belgie

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.