Semifreddo van yoghurt met bosvruchten

1

Met Kerst is er altijd plaats voor een toetje! Of nou ja, eigenlijk meestal niet meer, maar dan máák ik plaats voor een toetje. Of nagerecht, laat ik het iets sjieker houden in deze feestelijke dagen. Er hoort gewoon nog een dessert bij, en het liefst eentje waarvan de monden openvallen. Dat de ooh’s en aah’s over de tafel vliegen, ja toch? Dan heb ik vandaag een geweldig recept voor je. Deze semifreddo van yoghurt met bosvruchten is namelijk foolproof, maar zo lekker. En slechts 5 ingrediënten, soms is het leven niet zo ingewikkeld hoor!

semifreddo van yoghurt

Ik hou daar van hoor, makkelijke recepten waar je indruk mee kunt maken. En dat lukt met deze semifreddo van yoghurt zeker. Semifreddo betekent in het Italiaans half koud, en kan dus in theorie van allerlei ingrediënten worden gemaakt. Traditioneel zitten er ook opgeklopte eiwitten in, maar omdat ik dit jaar met een zwangere zus aan de Kersttafel schuif, heb ik de eieren eruit gelaten. Verder kun je helemaal los gaan, of je kiest voor chocola, fruit, limoncello, nootjes, niks is te gek.

semifreddo van yoghurt

Afgelopen zomer at ik in Italië al zo vaak semifreddo. Half koud dus, net geen ijsje meer. Heerlijk verfrissend als het warm is, maar ook een frisse afsluiting van een uitgebreid diner. Ha, komt dat even goed uit! Want ook bij ons wordt er met Kerst standaard veel te veel gegeten… Dan zit ik niet meer te wachten op een zwaar nagerecht. Deze semifreddo van yoghurt is dan het perfecte toetje, waar je echt niet mis mee kunt gaan.

semifreddo van yoghurt

Maar wel een waarschuwing… dit is echt te lekker! Dat zul je al merken terwijl je de semifreddo klaar maakt. Je moet tenslotte even proeven of ie zoet genoeg is. Nou, ik kan je vertellen, ik heb denk ik wel 10 keer de spatel volledig afgelikt. Echt, no shame…. Ik begon me zelfs een beetje zorgen te maken of er wel genoeg over zou zijn voor mijn semifreddo, die nog de vriezer in moest. Als je je echt niet in kunt houden, moet je de hoeveelheden maar verdubbelen, dan zit je zeker goed!

semifreddo van yoghurt

Semifreddo van yoghurt met bosvruchten

Nagerecht voor 6 personen:

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 250 ml mascarpone
  • 3 el poedersuiker
  • 3 el aardbeienjam
  • 15 (diepvries) frambozen
  • bosvruchten ter decoratie; blauwe bessen, rode bessen, frambozen
  • paar blaadjes verse munt

Nodig; keukenmachine met mixer of handmixer, grote mengkom, spatel, bakpapier, cakeblik

Bereiden: Schep de mascarpone in de mengkom van de keukenmachine. Voeg hier de yoghurt aan toe en zet de mixer (van de keukenmachine) aan. Meng tot een luchtig geheel en voeg dan naar smaak – je moet wél even proeven… – de poedersuiker toe. Als je van een wat frissere smaak houdt, dan doe je iets minder suiker.

Haal de mengkom nu onder de keukenmachine vandaan en spatel voorzichtig de aardbeienjam door de mascarpone met yoghurt. Zo ontstaat een soort marmereffect.

Voeg ook ongeveer 10 frambozen toe aan de semifreddo van yoghurt. Roer nog voorzichtig door.

Bekleed een cakeblik met bakpapier. Plastic folie kan ook. Stort het mengsel voor de semifreddo in de vorm en gebruik een spatel om de bovenkant netjes recht te maken.

Zet de semifreddo van yoghurt nu voor minstens 3 uur in de vriezer. Een hele nacht kan ook! Haal ongeveer 10 minuten voor het aansnijden uit de koeling en maak de semifreddo af met bessen, extra frambozen en wat blaadjes munt.

semifreddo van yoghurt

Voorbereiden

Deze semifreddo kun je 2 dagen van tevoren klaar maken, dus no stress! Bewaar afgedekt in de vriezer.

kerstrecepten

Ga je aan de slag met dit recept voor semifreddo van yoghurt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.