Weekmenu #123 Makkelijke maaltijden

0

Hoe zijn jullie gegaan op de vegetarische recepten van vorige week?! Hier beviel het erg goed, kan ik je vertellen! Ik heb weer hele nieuwe smaken ontdekt en nieuwe gerechten bedacht. Het was alleen zo’n knetterdruk weekje, dat ik helemaal geen tijd heb gehad om mijn inspiratie met je te delen. Ik dook de afgelopen week namelijk een dag de keuken in voor een campagne – een heerlijk recept voor Pasen! – en gaf een workshop Natuurlijk koken! voor een zorginstelling, op hun locatie helemaal in Zwolle… Vandaag geef ik ook nog een workshop voor mijn lieve lezers en de tijd ertussen was bij mij ook gevuld met het coronavirus. Want ja, ook al blijf ik heel nuchter, toch moet er wat geregeld worden! Ik ben heel benieuwd hoe komende week eruit gaat zien! Neem nu even een moment om je boodschappenlijst voor het weekmenu samen te stellen en inkopen te doen, dan blijven we volgende week lekker een weekje binnen!

Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!

Wil jij voor jouw bedrijf of organisatie ook een workshop Natuurlijk koken organiseren? Neem dan zeker contact met me op, vind ik erg leuk!

Weekmenu #123 Makkelijke maaltijden

Maandag

broccoli courgettesoep

Wat ik dan wel weer een heerlijk vooruitzicht vind, is dat het vanaf deze week al bijna lente lijkt te gaan worden! Hoe fijn is dat?! Ik roep al jaren dat ik ná de wintersport wel klaar ben met de winter. En nu die er dit jaar eigenlijk niet eens echt is geweest, gaan we ook gewoon wat lichtere gerechten op het menu zetten. Wat dacht je ervan om deze vega maandag te beginnen met een broccoli courgette soep met oude kaas?

Dinsdag

traybake met geroosterde bloemkool

Tijdens mijn workshops krijg ik vaak de vraag hoe een AGV’tje nou eens op een andere manier op tafel kan komen. Niks geen gekookte aardappels, gekookte groenten en een stukje vlees. Wat dacht je van deze traybake met geroosterde bloemkool, krieltjes en worst. Lekker gekruid en de oven doe het werk!

Woensdag

tagliatelle met tomatensaus en gehaktballetjes

Makkelijke maaltijden voor doordeweeks. Voordat ik aan mijn blog begon, had ik eigenlijk nooit gedacht daar zoveel inspiratie voor te hebben. En elke keer verzin ik wel wat nieuws…. Maar klassiekers zijn ook altijd goed en het is fijn om er een paar in het repertoire te hebben. Zo is deze tagliatelle met tomatensaus en gehaktballetjes elke keer weer een topper!

Donderdag

quiche met broccoli

Quiches zijn altijd goed. Ik zeg regelmatig; in een quiche heb je een hele maaltijd in 1. Meestal zet ik er nog wel wat salade naast, maar met een quiche kun je zoveel kanten op. Vega, vis, vlees, eigenlijk alles waar je zin in hebt. Ik heb trek in deze quiche met broccoli, kip en bacon. En kaas natuurlijk!

Vrijdag

kip shoarma

Vrijdag doen we makkelijk met deze kip shoarma schotel met zoete aardappel. Een soort kapsalon, maar dan in een iets gezondere variant! De sla voeg je natuurlijk pas als laatste toe, dan blijft ie lekker knapperig! Ook de knoflooksaus maak je uiteraard zelf. Lekker fris door de Griekse yoghurt die ik ervoor gebruik!

Zaterdag

tosti met gerookte zalm

Nu door het Corona virus alle sportwedstrijden van de meiden zijn afgelast, heb ik in het weekend ook weer tijd voor uitgebreide lunchsessies. Vooral Senna is dol op tosti’s, maar ze houdt ze graag standaard met een dikke plak kaas. Als we toch aan de tosti’s gaan, dan leef ik me lekker uit met een tosti met gerookte zalm, avocado en Parmezaan. Wat een feestje!

Zondag

kokos pannenkoekjes

Afgelopen week mocht ik voor een campagne de keuken in om pannenkoeken te bakken. Ik maakte heerlijke gevulde pannenkoeken – het recept volgt uiteraard, ze waren te gék – en maakte daar deze blauwe bessen ‘jam’ bij die ik ook bij deze kokos pannenkoekjes met blauwe bessen maakte. Te lekker, dus dit wordt mijn ontbijt vanochtend!

Eet smakelijk deze week!

Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.