Ga terug
+ servings
quiche met spinazie en kip, quiche recepten, quiche spinazie, hartige taart spinazie

Quiche met spinazie en kip

Hartige taart met spinazie en kip
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoofdgerecht
Nederlands
Quiche recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 eetlepels havermout
  • 300 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 200 gram verse spinazie
  • 4 eieren
  • 100 ml plantaardige room
  • 100 gram Cheddar kaas geraspt
  • 1,5 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepel komijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • olie om in te bakken
  • boter om in te vetten

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in met wat boter.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne stukjes.
  • Snij de kipfilet in blokjes van 2 x 2 cm.
  • Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg de paprika toe en pers de knoflook uit.
  • Doe de blokjes kipfilet in de pan en voeg de chilipoeder, cayennepeper en komijn toe. Bak de kip goudbruin.
  • Doe dan de spinazie in de pan en laat deze een beetje slinken. Zet het vuur uit, giet het overtollige vocht van de vulling voor de quiche af.
  • Bedek de quichevorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem dan met de havermout.
  • Meng de eieren met de room en 50 gr Cheddar kaas.
  • Schep de vulling voor de quiche met spinazie en kip in de quichevorm en schenk het ei-mengsel er over heen. Maak de hartige taart daarna af met de rest van de kaas.
  • Schuif de quiche met spinazie en kip voor 40 minuten in de warme oven en serveer warm!
Calorieën: 321kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 30g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 8g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl