Ga terug
+ servings
courgette spaghetti met avocado en zalm (6)

Courgette spaghetti met avocado en zalm

Makkelijk en licht recept voor courgette
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Groente, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke maaltijden
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 handjes rucola
  • 1 avocado
  • 4 eetlepels plantaardige room
  • 1/2 limoen
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • olijfolie om in te bakken

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
  • Draai met de spiraalsnijder mooie spaghetti slierten van de courgettes, zorg dat ze niet al te lang zijn! Zet even apart.
  • Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak dit fijn. Meng met de plantaardige room en wat limoensap en breng op smaak met peper, zout en oregano.
  • Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en bak even mee. Voeg courgette toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Schep regelmatig om!
  • Snij de zalmfilet in stukken.
  • Schenk nu de avocadosaus over de courgette spaghetti, schep de rucola er door, leg de zalm on top en serveer met wat Parmezaanse kaas. Enjoy!
Calorieën: 267kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 13g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 9g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl