Schil en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snij in kleine blokjes. Snij de peper in kwarten, verwijder de zaadjes en snij dan fijn. Haal de schil van de knoflook.
Verwarm wat olie in de hapjespan. Fruit de ui hierin aan. Voeg dan de chilipoeder, gerookte paprikapoeder, cayennepeper, basilicum, komijn, oregano, kaneel en nootmuskaat toe en bak kort mee.
Doe de rode peper en de paprika in de pan en pers de knoflook erbij uit. Laat ongeveer 3 minuten meebakken.
Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en schenk de soja saus en honing erbij. Breng aan de kook. Vul het blikje van de tomatenpuree met water en doe dit ook in de pan. Laat zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen.
Spoel de zwarte bonen en mais even onder de kraan af in een vergiet. Zet apart.
Breng water aan de kook voor de quinoa en maak deze volgens de aanwijzing op de verpakking klaar.
Snij de avocado in kwarten en daarna in fijne reepjes. Pluk de blaadjes peterselie van de takjes. Hak de walnoten grof.
Voeg de zwarte bonen, mais en walnoten toe aan de pan met chili en laat nog even mee verwarmen.
Verdeel de quinoa over de borden en schep hier de chili sin carne bij. Maak de maaltijd af met verse peterselie en de schijfjes avocado. Pers wat limoensap over het gerecht en geniet!