Go Back
+ servings
indische bladerdeeg hapjes

Indische bladerdeeg hapjes met pittig gehakt

Borrelhapje van bladerdeeg met gehakt vulling
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Borrelhapje
Indonesisch
Porties: 20 stuks

Nodig

Ingrediënten

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 beschuit
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 theelepels sambal
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 10 vellen bladerdeeg
  • 1 ei

Bereiden

  • Doe het kipgehakt in de mengkom en verkruimel hier 1 beschuitje bij. Voeg de sambal, komijn, gemberpoeder, kurkuma en nootmuskaat toe.
  • Schil en snipper de sjalot. Snij de rode peper heel fijn. Ik liet de zaadjes zitten, wil je minder pittig dan verwijder je deze. Maak de knoflook schoon.
  • Voeg de sjalot en rode peper toe aan het gehakt en pers de knoflook erbij uit.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met een vel bakpapier.
  • Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Snij ze daarna diagonaal doormidden, zo maak je 2 driehoeken.
  • Meng de sjalot, rode peper, knoflook, alle kruiden en de beschuitkruimels door het gehakt heen. 
  • Kluts het ei in een schaaltje en zet even opzij.
  • Begin met het maken van de Indische bladerdeeg hapjes door ongeveer een ruime theelepel van het pittig gehakt op het bladerdeeg te leggen. Vouw dan de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk ze goed aan. Gebruik een vork om een mooi kartelrandje te maken.
  • Verdeel het gehakt over de bladerdeeg driehoeken en leg ze dan op het bakpapier. Bestrijk de Indische bladerdeeg hapjes met een kwastje met het geklutste ei.
  • Schuif de hapjes zo’n 18 minuten de warme oven in. 
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl