Ga terug
+ servings
stoofpot met rundvlees, stoofvlees met bier

Stoofpot met rundvlees en bruin bier

Runder stoofvlees in bruin bier
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Stoofvlees
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 kg runderlappen (sukade)
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 2 takjes verse tijm
  • 3 eetlepels appelstroop
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 flesje Leffe bruin bier
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Schrap de winterpeen en snij deze in kleine blokjes.
  • Snij het rundvlees in kleine blokjes en meng dit in een kom met de peper, zout en bloem.
  • Zet de stoofpan op het vuur en laat de boter hierin smelten. Fruit de ui en pers de knoflook uit boven de pan. Bak even kort mee. Doe dan de blokjes rundvlees in de pan.
  • Voeg de winterpeen, laurier, kruidnagel en tijm toe. Schep om.
  • Als het vlees dicht geschroeid is, voeg je de appelstroop toe. Giet dan de Leffe bruin langs de binnenkant van de pan bij het vlees.
  • Laat de stoofpot met rundvlees en bier langzaam minstens 2 uur sudderen. Langer is nog lekkerder! Vergeet niet om tussendoor even te roeren. Wanneer de stoofpot te droog wordt, voeg je wat runderbouillon toe.
Calorieën: 611kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 51g | Vet: 42g | Verzadigd vet: 20g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl