Ga terug
+ servings
amuse in een glaasje met zalm en appel, Amuse recepten, kleine hapjes als voorgerecht met kerst. Amuse in een glaasje, amuse op een grote schaal, makkelijke kersthapjes, amuse hapjes

Amuse in een glaasje met zalm en appel

Feestelijk hapje in een glaasje met gerookte zalm
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Amuse
Nederlands
Amuse recepten, Feestelijk, Voorgerecht
Porties: 4

Ingrediënten

  • 100 gram zalmsnippers
  • 1 appel
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • peper
  • zout
  • 1 citroen
  • 1/2 cm verse gember
  • 15 gram verse bieslook

Bereiden

  • Schep de zalm in de schaal en met bestrooi met een snuf zout en wat peper. Voeg het sap van 1/2 citroen bij de zalm. Snij de appel in kleine blokjes en doe bij de zalm. Rasp ongeveer 1/2 cm gember boven de kom en schep de appel, zalm en gember goed door elkaar.
  • Maak de yoghurt aan met peper en zout en het sap van de andere halve citroen. Knip de bieslook in kleine stukjes en roer door de yoghurt.
  • Nu ga  je de glaasjes vullen. Eerst een laagje yoghurt, dan een laagje zalm met appel, dan weer een laagje yoghurt en als laatste nog weer de zalm. Knip als laatste nog wat bieslook over de zalm.
Calorieën: 97kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 9g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 2g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl