Deze amuse met zalm is heel eenvoudig klaar te maken. De avocado mousse bereid je pas op het laatste moment voor, omdat het avocado vruchtvlees anders gaat verkleuren…
Snij met een heel scherp mes de verse zalmfilet van de huid en snij er daarna kleine blokjes van. Snij de granny smith appel ook in kleine blokjes, de schil kun je laten zitten!
Doe de appel samen met de zalm in een schaaltje en pers hier het sap van de citroen bij uit. Voeg een snuf zout toe en zet apart. Je kunt dit al een paar uur voor het opdienen doen, de zalm wordt er alleen maar zachter van!
Snij de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een schaal of in de mengbeker van je foodprocessor. Schep hier de zure room bij. Snij de verse dille fijn en voeg nog een snuf peper toe. Blend met de staafmixer tot een gladde mousse.
Verdeel de avocado mousse over de 4 glaasjes. Schep hier een tl Griekse yoghurt op en verdeel dan de zalm met appel over de amuse glaasjes. Maak de amuse in een glaasje met zalm en avocado mousse af met wat takjes zeekraal en sesamzaadjes.