Ga terug
+ servings
pasta recepten, pastasaus, zelf pastasaus maken

Italiaanse pastasaus met gehakt - Ragù

Traditioneel Italiaans recept om zelf pastasaus met gehakt te maken
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 ml passata di pomodoro (tomatensaus in fles, zonder toevoeging!)
  • 2 uien
  • 1 winterpeen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram rundergehakt
  • 250 gram varkens saucijzen
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 a 6 jeneverbessen
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • olie om in te bakken
  • snuf zout (naar wens)

Bereiden

  • Snij de winterpeen, bleekselderij en uien in hele kleine blokjes, het mag echt heel fijn zijn.
  • Maak de knoflook schoon.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui, winterpeen en bleekselderij in aan. Bak totdat de groenten glazig zijn - deze basis voor de saus noem je ook wel soffritto - en per dan de knoflook erbij uit.
  • Haal het velletje van de saucijzen af en brokkel het vlees in de pan. Schep om en voeg daarna het gehakt er bij. Blijf omscheppen totdat je ziet dat het vlees gaar is.
  • Schenk de witte wijn bij de groenten en het vlees en laat even zachtjes koken. 
  • Voeg daarna de passata toe en de gedroogde oregano en peterselie. Doe de laurierblaadjes en jeneverbessen in de pan. Voeg nog een beetje extra water toe en laat zeker 2 uur zachtjes koken. 
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl