Ga terug
+ servings
amuse vitello tonato, vitello tonato voorgerecht, recept

Vitello tonnato op een grote schaal

Amuse recept, klein voorgerecht met kalfsfricandeau en tonijn
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Amuse, Voorgerecht
Italiaans
Amuse recepten, Vlees recepten, Voorgerecht
Porties: 4

Nodig

  • Mengbeker
  • Bakblik
  • Bakpapier
  • Serveerschaal of houten plank

Ingrediënten

  • 8 plakjes kalfsfricandeau
  • 150 gram tonijn (MSC, uit blik, uitgelekt)
  • 2 flinke eetlepels roomkaas (naturel)
  • 2 eetlepels (truffel) mayonaise
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 20 kappertjes
  • 10 zwarte olijven (zonder pit)
  • 3 kleine augurken
  • 5 takjes verse bieslook
  • peper
  • zout
  • 10 kleine (smaak)tomaatjes
  • rucola (voor garnering)
  • olijfolie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier. Leg de kleine tomaatjes op het bakpapier, besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en schuif voor 10 minuten de voorverwarmde oven in.
  • Gebruik 50 gram tonijn uit blik voor het maken van de tonijnmayonaise. Doe de tonijn samen met de roomkaas, (truffel)mayonaise, mosterd, sinaasappelsap en 5 a 6 kappertjes in een hoge mengbeker. Voeg peper en zout naar smaak toe. Gebruik de staafmixer om hier een gladde mayonaise van te maken.
  • Snij de olijven en augurken in dunne plakjes. Meng de rest van de tonijn met de olijven, augurken en de overgebleven kappertjes. Meng door elkaar en knip hier wat bieslook over.
  • Leg wat rucola op een grote schaal of houten serveerplank. Leg hier de plakjes kalfsfricandeau in mooie plukjes op.
  • Schep de tonijn met kappertjes, augurk en olijven over heen. Bestrooi eventueel met wat peper en zout. Besprenkel met wat tonijnmayonaise en leg de gepofte tomaatjes bovenop. Knip nog wat bieslook boven de schaal ter garnering.
  • Serveer met extra bordjes, kleine glaasjes of schaaltjes en natuurlijk vorkjes. Ik zette ook nog wat grissini (Italiaanse soepstengels, maar dan dunner) op tafel, zodat je de extra tonijnmayonaise nog kunt dippen. Enjoy!
Calorieën: 90kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 12g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl