Go Back
+ servings
haricots verts met spek

Haricots verts met spek en doperwten

Feestelijk bijgerecht van haricots verts met witte wijnsaus
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Bijgerecht
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 gram haricots verts
  • 200 gram doperwten (vers!)
  • 50 gram ontbijtspek

Voor de witte wijnsaus

  • 50 gram boter
  • 75 ml witte wijn
  • 2 eetlepels kookroom
  • 6 takjes verse tijm

Bereiden

  • Begin met het maken van de witte wijn tijm saus. Schenk de witte wijn in het steelpannetje en breng op het vuur aan de kook. Laat zo’n 3 minuten inkoken en voeg dan de boter en de room toe. 
  • Ris de takjes tijm van de steeltjes en snij fijn. Voeg toe aan de saus en laat zachtjes stoven.
  • Vul een kleine pan met water en zet op het vuur, breng aan de kook. 
  • Voeg de doperwten toe en kook zo’n 4 minuten. Voeg dan de haricots verts toe en kook deze nog 2 a 3 minuten mee. Je wilt de groenten met een bite en zeker niet door gekookt!
  • Bak in de tussentijd in een droge pan de plakken ontbijtspek krokant. Laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier en breek daarna in grove stukken.
  • Doe de doperwten en haricots verts met de spek in een schaal en serveer met de witte wijn tijm saus.
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl