Ga terug
+ servings
zalm met Italiaanse kruidenkorst

Zalm met Italiaanse kruidenkorst

Zalm uit de oven met Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Feestelijk, Vis recepten
Porties: 4

Nodig

  • Ovenrooster
  • Bakpapier
  • Vijzel
  • Klein schaaltje

Ingrediënten

  • 500 gram verse zalm (MSC, op de huid)
  • 50 gram cream crackers
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 takjes verse salie
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie
  • snuf nootmuskaat
  • 1 citroen
  • peper
  • (grof) zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met een stuk bakpapier. Haal de zalm al even van tevoren uit de koelkast, dan kan deze op temperatuur komen.
  • Gebruik de vijzel om de crackers tot fijn kruim te malen. Doe in een schaaltje en voeg hier de geraspte Parmezaan aan toe. Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg toe een het kruidenmengsel. Snij de blaadjes salie en takjes rozemarijn heel fijn en voeg ook toe. Doe nu ook de oregano, een snuf nootmuskaat en wat peper erbij en schep goed door.
  • Schenk ongeveer 3 el olijfolie bij het Italiaanse kruidenmengsel en pers 2 tot 3 el citroensap erbij uit.
  • Leg de zalmfilet met de huidkant op het bakpapier en bestrooi de bovenkant met wat grof zout. Schep daarna het kruidenmengsel op de zalm en spreid goed uit. Zorg dat de zalm goed bedekt is en druk de kruiden iets aan in de zalm. Strooi eventueel nog wat extra Parmezaan over de topping.
  • Schuif de zalm met Italiaanse kruidenkorst voor ongeveer 12 minuten de oven in. Controleer met een vork voorzichtig op het dikste stuk van de zalm of deze gaar is, de vis moet dan uit elkaar vallen.
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl