Go Back
+ servings
zalm carpaccio kerstmenu met vis recepten

Zalm carpaccio met honing-mosterd dressing

Carpaccio van gerookte zalm met salade, kappertjes en honing-mosterd dressing
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Voorgerecht
Porties: 6

Nodig

  • Serveerschaal
  • Klein schaaltje

Ingrediënten

  • 300 gram gerookte zalm
  • 100 gram gemengde sla
  • 3 a 4 eetlepels kappertjes
  • 100 gram granaatappel pitjes
  • 1/2 citroen
  • 40 gram Parmezaanse kaas (in vlokken)
  • 3 a 4 takjes verse dille

Voor de honing-mosterd dressing

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1/2 citroen
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Begin met het maken van de honing-mosterd dressing. Pers het sap van 1/2 citroen uit boven een klein schaaltje. Schep de yoghurt, honing en mosterd bij het sap en roer goed door. Breng op smaak met de peper en zout.
  • Leg de plakken gerookte zalm op de grote schaal. Verdeel hier de gemende sla over. Strooi de kappertjes en granaatappelpitjes over de zalm.
  • Snij of knip de verse dille fijn en strooi over de zalm en salade. Voeg als laatste nog de vlokken Parmezaanse kaas toe.
  • Snij de halve citroen in partjes en leg deze tussen de zalm. Zo kan een ieder voor zich wat citroensap toevoegen.
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl