Was de courgette en verwijder de uiteinden. Hak daarna in grove stukken. Snij de uiteinden van de pastinaak en schil deze met een dunschiller. Hak ook in grove stukken.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Schil de aardappel en snij in blokjes.
Verwarm een druppel olijfolie in de soeppan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en schep om.
Voeg dan de courgette, pastinaak en de aardappel toe, bak kort mee en blus af met een scheut witte wijn. Laat even zachtjes stoven.
Schenk 1 lt groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de courgette en pastinaak zo’n 10-12 minuten, tot ze zacht genoeg zijn om te pureren.
Gebruik de staafmixer om een gladde courgette pastinaak soep te maken. Schenk daarna de kookroom erbij en breng de soep verder op smaak met peper en zout.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Let op; dit kan erg snel gaan dus blijf erbij!
Leg daarna de plakken gedroogde ham in de koekenpan en bak ze even kort. Snij de plakken ham daarna in grove kruimels.
Maak de courgette pastinaak soep af met de truffelolie, wat druppels kookroom, het amandelschaafsel en de kruimels krokante ham. Enjoy!