Ga terug
+ servings
salade gerookte kip

Salade gerookte kip, mango en avocado

Frisse salade met gerookte kip en zoete chili-dressing
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Voorgerecht
Nederlands
Feestelijk, Kip recepten, Salade recepten
Porties: 4

Nodig

  • 2 kleine schaaltjes
  • vergiet
  • 4 bordjes

Ingrediënten

  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 1 avocado (eetrijp)
  • 1 rijpe mango
  • 75 gram rucola
  • 50 gram taugé
  • 50 gram walnoten
  • verse koriander (paar blaadjes)

Voor de chili-dressing

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels chilisaus
  • chilivlokken

Bereiden

  • Begin met het bereiden van de dressing. Wanneer je straks de mango en avocado gaat snijden, zullen deze snel gaan verkleuren, dus eerst de dressing!
  • Meng in een schaaltje 2 el mayonaise met 2 el Griekse yoghurt en 2 el chilisaus. Strooi er nog wat chilivlokken over heen.
  • Breng in een waterkoker wat water aan de kook. Schenk dit in een klein schaaltje en dompel hier de taugé even in onder. Giet daarna af in een vergiet.
  • Snij de gerookte kipfilet in flinterdunne plakken.
  • Snij de mango langs de pit doormidden en verwijder de schil. Snij in dunne plakken.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snij daarna dunne plakjes van de avocado.
  • Begin met het opmaken van de salade door eerst wat plakjes mango op een bordje te leggen. Leg hier de plakjes avocado overheen en daarover heen de gerookte kipfilet. Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten op zijn.
  • Leg nu op elk bordje een flinke pluk rucola en vervolgens wat taugé.
  • Brokkel de walnoten grof en verdeel deze over de borden. Serveer de salade gerookte kipfilet, mango en avocado met de chilidressing en wat blaadjes verse koriander.
Calorieën: 218kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 12g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 5g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl