Ga terug
+ servings
bospaddenstoelensoep voorgerechten, champignonsoep, kerst, soep recepten, bospaddenstoelensoep, paddenstoelensoep, champignonsoep, zelf paddenstoelensoep maken, romige paddenstoelensoep, gebonden,

Bospaddenstoelensoep met truffelolie

Romige champignonsoep met truffel en room
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Voorgerecht
Nederlands
Feestelijk, Soep recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram gemengde paddenstoelen (kastanjechampigons, oesterzwammen, shiitake)
  • 2 kleine uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 takjes verse tijm
  • 50 ml droge witte wijn
  • 800 ml water
  • 1 blokje paddenstoelen bouillon (groenten kan ook)
  • 75 ml (plantaardige) room
  • 2 eetlepels truffelolie (+ extra voor garnering)
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Boen de paddestoelen schoon en snij in grove stukken. Zet de wokpan op het vuur en verwarm hier wat olie in. Bak de paddestoelen zo’n 4 a 5 minuten. Zet dan het vuur uit.
  • Schil en snipper de ui. Snij de harde uiteinden van de bleekselderij en snij in partjes. Maak de knoflook schoon. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Zet de soeppan op het vuur en voeg wat olijfolie toe. Verwarm de olie en fruit hier de ui in aan. Voeg dan de bleekselderij, knoflook, tijm toe. Doe ook de paddenstoelen in de pan maar hou er een paar achter voor de garnering. Bak nog even mee en blus de groenten af met de witte wijn.
  • Laat ongeveer 2 minuten pruttelen en schenk dan het water in de pan. Voeg een bouillonblokje toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat de bospaddenstoelensoep zo’n 15 minuten zachtjes koken.
  • Zet het vuur uit en schenk de room in de pan. Gebruik de staafmixer om de ingrediënten tot een gladde soep te pureren. Wil je een echt gladde soep dan kun je de bospaddenstoelensoep nog even door de zeef halen.
  • Voeg de truffelolie toe en breng de soep op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Maak de soep af met nog een druppel room, truffelolie, wat verse tijm en in plakjes of stukjes gesneden paddenstoelen.
Calorieën: 86kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 3g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl