Ga terug
+ servings
geroosterde wortelen uit de oven

Geroosterde wortelen uit de oven

Wortelen uit de oven met olie, zout, balsamico azijn en Parmezaanse kaas
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Groente
Porties: 4

Nodig

  • Ovenrooster
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 1 bos wortelen
  • flinke scheut olijfolie
  • peper
  • grof zeezout
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 75 gram Parmezaanse kaas

Bereiden

  • Zoals gezegd is dit een heel makkelijk bijgerecht en de ideale manier om een extra portie groenten op tafel te zetten! Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij met een scherp mes de uiteinden van de wortelen af. Je kunt nog een stukje groen laten zitten, dat ziet er leuk uit maar uiteindelijk kun je dit niet opeten!
  • Schrap de wortelen en was ze daarna af onder de kraan. Bekleed het ovenrooster met een vel bakpapier.
  • Halveer de wortelen in de lengte en leg ze naast elkaar op het bakpapier. Besprenkel de wortelen met wat olijfolie en peper en zout en schuif het ovenrooster met wortelen voor 15 minuten de oven in.
  • Na 15 minuten haal je het rooster uit de oven en strooi je de Parmezaanse kaas over de wortelen. Schuif de geroosterde wortelen dan nog zo’n 10 minuten terug de warme oven in.
  • Wanneer de geroosterde wortelen gaar zijn – controleer dit door even met een vork te prikken – haal je ze uit de oven. Schenk voorzichtig wat balsamico azijn over de wortelen en serveer direct.
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl