Ga terug
+ servings
paasbrunch recepten

Zalmpakketjes uit de oven

Zalmfilets uit de oven met courgette en pastinaak
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Vis recepten
Porties: 4

Nodig

  • 4 vellen bakpapier
  • ovenschaal of braadslede
  • Spiraalsnijder of kaasschaaf/dunschiller

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 1 courgette
  • 2 pastinaken
  • 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 5 takjes verse tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1 theelepel kaneel
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de courgette en schrap de pastinaak. Verwijder eventuele plekjes die niet zo mooi zijn. Maak met de spiraalsnijder mooie slierten van zowel de courgette als de pastinaak en meng met wat olijfolie en de blaadjes van 1 takje tijm. Heb je geen spiraalsnijder? Geen probleem, snij dan met een dunschiller of kaasschaaf hele dunne plakjes van de groenten. Snij ook nog wat dunne plakjes van de courgette.
  • Leg de 4 vellen bakpapier op het werkblad. Leg op elk vel wat van de pastinaak en courgette. Snij de knoflook teentjes fijn en voeg aan elk pakketje wat knoflook toe.
  • Leg de vellen bakpapier met de groenten nu in een ovenschaal of braadslede, en leg in elk pakketje een zalmfilet op de groenten.
  • Maak de kruidenmix van paprikapoeder, oregano, komijn, koriander en kaneel.
  • Bestrijk de zalmfilets met een klein beetje olijfolie en strooi de kruiden hierover heen. Zorg dat het bakpapier al een beetje rechtop staat, zodat je de wijn erbij kan schenken (en dit er niet direct weer uit loopt). Verdeel de wijn over de vier pakketjes en leg in elk pakketje nog een takje verse tijm.
  • Vouw nu de velletjes bakpapier aan de bovenkant dicht; druk ze tegen elkaar en vouw 2 tot 3 keer om. De zijkanten van het bakpapier vouw je als een toffee dicht.
  • Schuif de ovenschaal met zalmpakketjes nu de oven in en stoom ze in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Serveer de zalmpakketjes gesloten op de borden, zo komen de geuren op het laatste moment pas vrij. Leg er nog een partje limoen bij.
Calorieën: 338kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 36g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl