Ga terug
+ servings
rode kool met appel en kaneel

Rode kool met appel en kaneel

Makkelijk recept om zelf rode kool klaar te maken
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 10 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Groente
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 rode kool
  • 2 zoete appels
  • 1 steranijs
  • 2 stokjes kaneel
  • 500 ml water
  • 2 eetlepels diksap
  • 6 a 8 eetlepels balsamico azijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 40 gram roomboter

Bereiden

  • Snij de rode kool in flinterdunne reepjes. Hier kun je een keukenmachine voor gebruiken, of met de hand goed dun snijden.
  • Doe de rode kool in de pan. Schil de appels en snij in partjes. Maak er daarna kleine stukjes van. Voeg toe aan de pan met rode kool.
  • Leg de kaneel, steranijs, laurierblaadjes  en kruidnagels op de rode kool.
  • Schenk 500 ml water, 2 el diksap appel en de balsamico azijn bij de rode kool. Snij de boter in blokjes en leg deze tussen de rode kool.
  • Zet op het vuur en laat deze rode kool met appel en kaneel minstens 2 uur stoven. Het lekkerst is de rode kool als het kookvocht helemaal is opgenomen en verdampt.
  • Haal de kaneelstokjes, steranijs, laurierblaadjes en kruidnagels uit de pan. Laat de herfst maar komen!
Calorieën: 191kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwit: 3g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 7g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl