Schil en snipper de ui en maak de knoflook schoon.
Borstel de kastanjechampignons schoon en snij in grove stukken.
Verwarm wat olie in de soeppan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de champignons ook toe.
Laat de kastanjechampignons zo’n 5 minuten mee bakken.
Schenk dan de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg de tijm en rozemarijn toe. Laat de champignons zo’n 12-15 minuten koken tot ze echt goed zacht zijn. Draai het vuur onder de soeppan uit.
Ik gebruik dus graag mijn blender om mijn soep heel smooth te maken, maar je kunt ook een staafmixer gebruiken. Blend de champignons met de bouillon tot een gladde soep.
Schenk nu de (plantaardige) room bij de champignonsoep en zet de pan nog even op het vuur om iets op te warmen. Breng de soep verder op smaak met komijn en een snuf zout. Serveer met verse peterselie en een heerlijk borrelbrood!